Kontakt

Modno je govoriti o stiku z naravo. Kolesarjenje vsepovprek, uživanje na morju, pohodi v hribe pa zdrava zelenjava iz lokalne tržnice. Prej in potem pa meditacija. (glej ameriške limonade in upoštevaj sanje Evropejcev).

Vse skupaj je marketing. Neformalno. Za bicikle z najsodobnejšo navigacijsko opremo, za obalno turistično ponudbo, za pohodniško opremo ali v majhnih količinah pridelano »špricano« solato. Potrebujemo le še presežek prostega časa /denarja/, v katerem lahko vse našteto, ob pomoči tržno naravnanih strokovnjakov, koristimo.

Zdrava hrana je vse, kar spominja na zeleno, brez multiglutenskega kruha in bognedaj mesa ali mesu podobnih izdelkov. Mleko in jajca so pa tako ali tako vir presežka holesterola. Stik z naravo je čiščenje uma na počitniški destinaciji, ob prepričevanju samega sebe, da ti je za vsakdanje probleme vseeno. Kaj je narobe s tem? V resnici je stik z naravo, sam ali v intimni družbi, v samoti, bos hoditi po rosni travi, globoko vdihniti in si reči: »Tu sem, srečen sem«. Stik z naravo je raziskovati naravo peš, brez bicikla, uživanje naj pride k tebi, morje, puščava ali gorenjski hribi, in ne ti k njim (v aranžmanu turistične agencije). Stik z naravo je lastna pridelava grintavega fižola, pikastega paradajza in od voluharja obdelanega krompirja. Stik z naravo je spreminjanje kokoši, ki ne nesejo več jajc, v kurjo juho ali lovljenje rib (vključno z njihovim čiščenjem). Najboljši zajtrk je doma pomolženo mleko, pozimi pa je priboljšek suha klobasa doma rejenih živali, z vsemi, za široko javnost neprijetnimi vmesnimi podrobnostmi izdelave.

Stik z naravo je realnost. Se je bojimo? Vsakogar, ki pokonča solatko, korenček, kuro ali kozo za hrano ali drevo za ogrevanje, bi morali obsojati, saj so vse našteto živa bitja. »Ja?« Pravi stik z naravo je realnost, ki jo v prirejeni verziji srečamo na zelenjavarski tržnici ali v mesnici. Vseeno kje. Umetno prirejeno, da je lepo za naše občutljive čute. Umetna osvetlitev mesa, da je videti sveže ali pa nakladanje branjevcev o bioproizvodnji herbicidirane solate. Kmetje pa tako ali tako niso več potrebni, saj so zelenjava, meso, jajca in mleko na razpolago že v trgovini.

Pravi stik z naravo je poskus samopreživetja. Pridelaj čimveč, kar potrebuješ. Sam. Brez nafte in brez kemije. Vrni se pred čas Marije Terezije. Zmoreš? Ne?

Jaz tudi ne, ampak vsaj poskušam.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.