Kontakt

V jesensko-zimskem letnem času so pogoji za vožnjo zahtevnejši. Dnevno vozimo po mokrih in spolzkih voziščih, vidljivost je zmanjšana in tudi kratki dnevi ne pripomorejo k prometni varnosti.

Ko med novicami zasledim poročanje o številnih prometnih nesrečah, ki so nastale zaradi različnih vremenskih in prometnih razmer, pomislim, kaj povem mladim voznikom, ki jih učim in pripravljam na samostojno udeležbo v prometu. Naj izkušnje in pravila povzamem v 5 nasvetov.

1. Pravočasno prepoznajmo nevarnost in ukrepajmo

Že manjša nevarnost lahko postane izjemno problematična, če je voznik ne zazna ali pa jo zazna prepozno. Odločilnega pomena pa je nato tudi pravočasno in pravilno ukrepanje.

2. Zmanjšajmo hitrost vožnje

Ob zmanjšani vidljivosti moramo voziti s tako hitrostjo, da bomo lahko ustavili na vidni razdalji. Če je vidljivost zmanjšana na 50 m ali manj, je največja dovoljena hitrost 50 km/h.

3. Povečajmo varnostno razdaljo

V normalnih razmerah vozimo na varnostni razdalji, ki je enaka prevoženi poti v 2  sekundah. V zahtevnejših vremenskih in prometnih razmerah pa moramo varnostno razdaljo še dodatno povečati na 3 do 5 sekund.


http://avtoarena.si/novice/dars-predstavil-pilotni-projekt-signalizacije-za-bolj-varno-voznjo-v-megli/

4. Uporabimo ustrezne svetilke

V gostejši megli je najboljša vidljivost pri vožnji z zasenčenim žarometom in pri vidljivosti, zmanjšani na 50 m ali manj,   uporabimo tudi žaromete za meglo. Pri uporabi zadnjih meglenk pazimo, da ne slepimo voznikov za seboj.

5. Vozimo s povečano pozornostjo

Ne uporabljajmo mobilnega telefona in podobnih motečih naprav, spremljajmo prometne informacije in signalizacijo. Ob morebitni nevarnosti ne odlašajmo z ukrepanjem.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.