Kontakt

Pa smo le dočakali pomlad. Smuči so že na starem mestu na podstrešju, oprema za kampiranje pa vabi k uporabi. Nestrpno že pričakujemo prvi konec tedna na morju. Pri načrtovanju poti upoštevajmo čakanje na mejnem prehodu, saj sklopki avtomobila 6 ur speljevanja v koloni, še posebno v klanec, ne bo posebno koristilo.

1. Preverimo dokumente

Najbolje je že teden dni pred odhodom preveriti veljavnost dokumentov in poskrbeti za pravočasno opravljen tehnični pregled in podaljšanje prometnega dovoljenja. Tehnični pregledi za počitniške prikolice se opravljajo vsaka 4 leta.

Ste kupili novo počitniško prikolico? Preverite njeno težo, lahko se namreč zgodi, da boste morali opravljati izpit za vleko priklopnika - koda 96 ali izpit za vleko prikolice - BE kategorija. Torej, če največja skupna dovoljena masa vozila in prikolice ne presega 3.500 kg, potem lahko vozite z B kategorijo. Če največja skupna dovoljena masa vozila in prikolice presega 3.500 kg, ampak ne presega 4.250 kg, potem je potrebno opraviti kodo 96. Če pa največja skupna dovoljena masa vozila in prikolice presega 4.250 kg, potem potrebujete izpit BE kategorije.

2. Preglejmo vlečno sklopko in pnevmatike

Vlečno sklopko je priporočljivo očistiti in preveriti delovanje premičnih delov. Z mazanjem bodimo zmerni, saj z nanašanjem masti na vlečno kljuko izničimo delovanje proti nihajne vlečne sklopke. Tudi pnevmatikam namenimo nekaj pozornosti. Preverimo tlak in bodimo pozorni na morebitne poškodbe. Tlak preverjamo vedno pri hladnih pnevmatikah in ne po urici vožnje po avtocesti. Ne pozabimo preveriti tudi stanja rezervnega kolesa.

3. Preverimo delovanje luči

V vlažnem zimskem času lahko stiki žarnic korodirajo in te prenehajo delovati. Preverimo delovanje, odstranimo korozijo in zamenjajmo morebitne nedelujoče žarnice.

4. Preverimo plinsko napeljavo

Pri namestitvi nove jeklenke zamenjajmo tudi tesnilo. Priporočljivo je tudi preveriti stanje plinske napeljave. V primeru vonja po plinu pa se je pametno obrniti na serviserja plinskih naprav. Pri zagonu hladilnika na plin nam lahko ponagaja že pajčevina na dimniku hladilnika in nekaj prahu.

 

5. Načrtujmo razporeditev prtljage in ostale opreme

Razporeditev prtljage in s tem povezane teže v prikolici je izjemnega pomena za stabilnost vožnje. Prtljago razporedimo tako, da je največ teže, vsaj približno, na osi prikolice, lažje predmete pa naložimo v zadek. Težjo prtljago je priporočljivo namestiti v prednjo polovico prikolice. Osnovno pravilo je, naj bo čim več prtljage v avtomobilu in v prikolici čim manj, kolikor pač to lahko upoštevamo. Poleg tega je prtljago treba zložiti tako, da se med vožnjo ne premika. Za razumevanje stabilnosti prikolice in pravilnega razporejanja tovora priporočamo ogled posnetka.

Dobimo se na družbenih omrežjih
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.