Kontakt

Mnogi želijo postati motoristi, ko zagledajo na cesti urejeno kolono jeklenih konjičkov. Posebne pozornosti so običajno deležni chopperisti, saj je odsev pločevine viden od daleč. Želite postati motorist? Ste se kdaj vprašali, kaj je razlog? Vožnja z motorjem je vsekakor vznemirljiva, vendar ljudi ta strast prevzame tudi zaradi drugih stvari …

1. Potlačena želja iz otroštva

Nekateri gojijo željo postati motorist ali imeti motor iz otroških let in čakajo, da bo prišla prava priložnost. Čakajo zaradi šolanja, družine, financ, včasih jo uresničijo šele v srednjih letih in zanje resnično velja reklo:  »Bolj star bolj nor.«

2. Statusni simbol

Nekateri motoristi kupijo motor zato, da ga vozijo na prikolici in razstavljajo po različnih moto prireditvah (npr. na evropskem srečanju Harleyjev, ki je vsako leto septembra v Avstriji). Tam motor postavijo na ogled ter uživajo v občudovanju svojega in drugih.

3. Uporabno prevozno sredstvo

Z motorjem je pot s točke A na točko B znatno hitrejša. Prehitevanje je lažje kot z avtomobilom. Parkirni prostor se najde hitreje.

4. Druženje in družabna srečanja

Veliko moto klubov v Sloveniji in po svetu organizira srečanja, tam tečejo pogovori o aktualnih temah. Namen moto zborov je druženje, ki ga naglici sodobnega časa primanjkuje.

5. Motor in občutek svobode

Ko se voznik z motorjem med vožnjo zlije skupaj v eno, je to lahko nepopisen užitek. Brziš in si fokusiran na pot pred seboj.

 

Avtor: Klavdija Zorman

Dobimo se na družbenih omrežjih