Kontakt

 

Pogovor na enem od druženj je nanesel na motoristični izlet v Italijo. Prijatelja, s katerimi smo se skupaj odpravili na pot sta vsakoletna obiskovalca dirke moto GP v Misanu in dobro poznata pokrajino Marche, zato sta bila organizatorja izleta.

Kot večina žensk, sem imela tudi tokrat težave pri pakiranju, pa so me hitro postavili na realna tla: »vzem sam tist, kar nucaš«. Med vožnjo smo, še bolj kot sicer, upoštevali cestno prometne predpise, saj sosednja država velja za eno izmed strožjih na področju kaznovanja.

Na pot smo se odpravili polni pričakovanj. Srečali smo kar nekaj motoristov, ki so lepo vreme izkoristili za vožnjo z motorjem.

Prvi dan smo prispeli v Rimini, kjer smo se namestili v hotelu in odložili odvečno prtljago. Odpravili smo se v Tavullio, rojstni kraj enega najbolj uspešnih motorističnih dirkačev, Valentina Rossija. Ogledali smo si njegovo picerijo, ter izkoristili čas za nakupe v eni izmed njegovih trgovin. Z bližnjega hribčka smo si ogledali njegovo domačijo, žal bližje ne gre, saj dostop preprečuje zapornica. Pred vrnitvijo v hotel smo si ogledali še dirkališče v Misanu. Večer smo izkoristili za druženje in zgodnejše spanje, saj nas je celotna pot kar izmučila.

V soboto smo nadaljevali pot do San Marina, kjer smo si ogledali mesto in izkoristili čas za nakupe. Pot smo nadaljevali do Ferrare, kjer smo se ustavili pri italijanskih prijateljih na motorističnem srečanju. Po večerni zabavi smo se zjutraj utrujeni odpravili na pot proti domu.

Ker sem tekom druženja z motoristi spoznala kar nekaj motoristk, me včasih »prime«, da bi tudi sama opravila izpit za motor. Morda pa izpit res opravim letos v okrepljeni in izkušeni ekipi učiteljev vožnje ter na novih motorjih v šoli vožnje B&B.

Avtor: Urška Dolenc

Oznake: A kategorija Avtošola motor šola vožnje
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.