Kontakt

 

Pogovor na enem od druženj je nanesel na motoristični izlet v Italijo. Prijatelja, s katerimi smo se skupaj odpravili na pot sta vsakoletna obiskovalca dirke moto GP v Misanu in dobro poznata pokrajino Marche, zato sta bila organizatorja izleta.

Kot večina žensk, sem imela tudi tokrat težave pri pakiranju, pa so me hitro postavili na realna tla: »vzem sam tist, kar nucaš«. Med vožnjo smo, še bolj kot sicer, upoštevali cestno prometne predpise, saj sosednja država velja za eno izmed strožjih na področju kaznovanja.

Na pot smo se odpravili polni pričakovanj. Srečali smo kar nekaj motoristov, ki so lepo vreme izkoristili za vožnjo z motorjem.

Prvi dan smo prispeli v Rimini, kjer smo se namestili v hotelu in odložili odvečno prtljago. Odpravili smo se v Tavullio, rojstni kraj enega najbolj uspešnih motorističnih dirkačev, Valentina Rossija. Ogledali smo si njegovo picerijo, ter izkoristili čas za nakupe v eni izmed njegovih trgovin. Z bližnjega hribčka smo si ogledali njegovo domačijo, žal bližje ne gre, saj dostop preprečuje zapornica. Pred vrnitvijo v hotel smo si ogledali še dirkališče v Misanu. Večer smo izkoristili za druženje in zgodnejše spanje, saj nas je celotna pot kar izmučila.

V soboto smo nadaljevali pot do San Marina, kjer smo si ogledali mesto in izkoristili čas za nakupe. Pot smo nadaljevali do Ferrare, kjer smo se ustavili pri italijanskih prijateljih na motorističnem srečanju. Po večerni zabavi smo se zjutraj utrujeni odpravili na pot proti domu.

Ker sem tekom druženja z motoristi spoznala kar nekaj motoristk, me včasih »prime«, da bi tudi sama opravila izpit za motor. Morda pa izpit res opravim letos v okrepljeni in izkušeni ekipi učiteljev vožnje ter na novih motorjih v šoli vožnje B&B.

Avtor: Urška Dolenc

Oznake: A kategorija Avtošola motor šola vožnje
Dobimo se na družbenih omrežjih