Kontakt

 

Naj vrže kamen tisti, ki še ni grešil, pravijo. Ga ne bom, ker tudi sam včasih peljem hitreje od dovoljenega, ampak takšnega kretenizma, kot ga vedno vidim ob srečanju z vladnim BMW-jem X5, ne delam. In ga ne dela praktično nihče, zato se sprašujem: "Kdo meni in nam vsem določa pravila ter dodeljuje kazni?" Tisti, ki dela največje neumnosti!

Da se razumemo, nič nimam proti vozilom na nujni vožnji. Še več, gasilcem, reševalcem in policistom se vedno umaknem, ker vem, da hitijo na pomoč in vedno skrbim, da zaradi mene ne izgubijo niti sekunde. Malce manj ravnodušen ostanem pri prevozu vladnih delegatov, kjer nas policisti na motorjih skorajda zrinejo s ceste kot kakšne smeti, zato, da se lahko gospodje v kravatah s preveliko hitrostjo peljejo mimo. Ostala raja pa naj čaka ...


P.S. Fotografijo je naredil sovoznik.

Ampak tudi to še prežvečim, ker nimam manjvrednostnih kompleksov, mimo nečesa pa vseeno ne morem. Tole je bilo včeraj na štajerski avtocesti, tik pred Ljubljano in njeno obvoznico. Prometa srednje veliko, ceste v teh dneh še malce bolj zahrbtne kot običajno in vsi se vozimo lepo ter s primerno varnostno razdaljo. Potem pa mimo prileti, ne pripelje, prileti, vladni X5 z rdečo in modro lučjo (žal se ju na fotografiji ne vidi). Nanj nisem naletel prvič, zato tudi ta izliv.

Drugega kot bedak za volanom ne morem reči, mimo mene je pripeljal s hitrostjo vsaj 170 km/h, me prehitel, potem pa meter za vozilom pred menoj vijugal levo in desno, kot da mora nujno na stranišče in se mu res mudi. Ali pa kot: "Umakni se že, a ne vidiš, da sem iz vlade." Pa kdo mu daje pooblastila, da zganja agresijo na cestah, da ogroža ostale, zanj mi je itak vseeno. Če lahko pravila veljajo za nas, naj tudi zanj, ker močno dvomim, da je bilo treba nekoga čim hitreje dostaviti na pomembno konferenco. Pa če tudi, bi pač šla prej od doma. Tudi meni se velikokrat mudi in tudi sam včasih najbrž peljem prehitro, ampak terorja na cesti ne zganjam nikoli. Če je boljši voznik od mene, od sosedovega Jožeta ali pa od Loeba, sploh ni pomembno. Zato drugega ne morem reči kot, da je voznik kreten in bedak obenem, ker za takšno vožnjo enostavno ni opravičila. Predvsem zato ne, ker se ta vozniško povsem nedinamična kišta po cestah vedno vozi prehitro in agresivno ter ostale skorajda zriva s poti. Evo, pa sem izlil nekaj žolča, drugega se itak ne bo zgodilo.

Avtor: Anže Jereb

Oznake: mnenje Promet prometna pravila vozniki
Dobimo se na družbenih omrežjih