Kontakt

 

Tudi vas vsako jutro preseneti ledena obloga na prednjem steklu?

Zjutraj, ko nas tako ali tako preganja čas, pred službo, kamor ne smemo zamuditi, moramo še razvoziti otroke v vrtec in šolo, nas v zimskem času preseneti še debela plast ledu na vetrobranskem steklu. Ko se temperatura ponoči spusti pod ledišče, posledično zjutraj naletimo na zaledenela stekla avtomobila.

Ljudje smo iznajdljiva in načeloma nepotrpežljiva bitja, zato svoja opravila skušamo olajšati  in pospešiti. Tudi za odstranjevanje ledu uporabljamo različne domiselne metode, nekatere bolj druge manj uspešne in običajne. Niso pa vedno primerne za vozilo oziroma koristne za steklo na avtomobilu.

Polivanje z vročo vodo

Nekateri se odločijo za polivanje z vročo vodo. Imenitno! Polijemo, steklo se zbistri in že lahko odpeljemo. Odlično. Pa je to dobro za naša stekla? Prevelika temperaturna sprememba lahko  vodi v poškodbe stekla. Pomislimo – ta voda lahko prav kmalu spet zamrzne. Kaj smo naredili? Nič.

Kreditna kartica

Nekateri smo za strganje ledene obloge že uporabili kreditno kartico ali CD. Kaj smo ugotovili? Da prej poškodujemo sredstva, s katerim odstranjujemo led, kot  očistimo steklo.

Pleskarska lopatica

Če  imate po naključju pri roki pleskarsko lopatico, pa si lahko pomagate z njo, vendar tvegate hude poškodbe na dragem steklu vašega vozila Posledice boste opazili, šele ko bo posijalo sonce in bo vaše steklo polno okrasnih črt in zarez.

Strgalnik za led in kemično sredstvo za taljenje ledu

Večina voznikov na koncu uporabi preizkušena sredstva. Kupijo pravi strgalnik za led ali kemično sredstvo za taljenje ledu. Vendar je tudi pri izbiri teh treba biti pazljiv. Pri kombinaciji kemičnega sredstva in strgalnika steklo ostane nepoškodovano,  vožnja pa  veliko varnejša.

 

In ne nazadnje – iz stanovanja se odpravite dovolj zgodaj, da boste imeli dovolj časa za kakovostno čiščenje stekla.

Avtor: Sandra Janc

Oznake: ledena jutra Varna vožnja zimske razmere
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.