Kontakt

 

Na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj se zavedamo pomembnosti stalnega izpopolnjevanja in medsebojnega povezovanja z gospodarstvom, lokalnim okoljem, študenti in raziskovalci. S tem v mislih je bila lani ustanovljena raziskovalna skupina, ki je organizirala prvo mednarodno konferenco Izzivi trajnostnega razvoja. Ker ena ni nobena, se bomo letos ponovno družili.

Kako je bilo in zakaj je ta dogodek primeren prav za vse?

Naša želja in cilj pri organizaciji dogodka sta bila aktualen izziv, ki zadeva vse nas. Želeli smo tudi, da je tudi učinek prizadevanj odvisen od vseh nas in da ponudi vpogled tudi v to, kaj bodo poklici prihodnosti. Vsako mnenje je za nas pomembno, saj odstira pomisleke in rodi nove ideje za boljši jutri. Dobrodošli vsi.

Na pretekli konferenci smo se tako srečali z mnogimi vidiki - ne le zbranimi iz različnih strok, ampak tudi glede na različne vloge, ki jih imamo kot študenti, delodajalci, predavatelji, nevladne organizacije, samostojni podjetniki in drugi. Razprave, ki so sledile predstavitvam, so predstavljale najboljši del – kresanje mnenj, dopolnjevanje znanj in izkušenj.

Sprošeno vzdušje in pozitivna energija sta se nadaljevala in povezovala vse prisotne tudi po končanem uradnem delu.

Že pri načrtovanju organizacije dogodka je bila posebna skrb posvečena prenosu teorije v prakso.

Odrekli smo se plastičnim identifikacijskim priponkam in uporabili okolju prijaznejšo juto in papir. Prav tako smo izbrali ponudnika, ki je zagotovil prigrizke in tople napitke brez embalaže, ki bi bila namenjena zgolj enkratni uporabi. Uradno darilo konference je postala Re.Vrečka, ki jih v Radovljici izdeluje Tereza Kouřilová. Cilji Re.Vrečke je zmanjševanje odpadkov oz. predelava le teh vanjo, prizadevanje za Zero Waste gospodinjstvo ter popolna zamenjava plastičnih vrečk za enkratno uporabo. Včerajšnje zavese naših babic spreminja v upcycled pralne Re.Vrečke, ki so namenjene nakupovanju in shranjevanju sadja, zelenjave ali česa drugega.

Vloženi trud je prinesel čudovite rezultate, saj je bilo na konferenci več kot 30 prispevkov, ki so jih predstavili udeleženci iz lokalnega okolja, prostovoljci v mednarodnih projektih in drugi udeleženci iz Velike Britanije, Češke, Nemčije, Italije in Irske. Izvedli smo tudi okroglo mizo na temo vloge mentorja pri navduševanju za raziskovanje.

Del poslanstva B&B Visoke šole za trajnostni razvoj je, da na nacionalnem nivoju spodbujamo k razvoju dobrega odnosa do izpopolnjevanja, še posebej za občutljivo področje, kot je varstvo okolja. Menimo, da je za to potrebna stalna skrb in spodbudno okolje, ki odpira vrata vsem – posebej ranljivim skupinam. Konferenca je namreč pomemben dogodek, kjer lahko vsak pokaže znanje, interese in vzpostavlja nove povezave - namenjene novim projektom, raziskavam in tudi produktom.

Tudi letos nam bo pomembno, da so med nami študenti, raznoliki strokovnjaki in raziskovalci, pa tudi nevladni, lokalni, regionalni in mednarodni udeleženci. Pri tem sodelujemo vsi strokovni delavci, učitelji in raziskovalci šole. Prva konferenca je odmevala kot dogodek, ki je poleg strokovnih vsebin postregel tudi z odličnim vzdušjem in napovedjo, da se ponovno vidimo 18. septembra 2020.

Udeležite se 2. mednarodne konference Izzivi trajnostnega razvoja

18. 9. 2020 v B&B izobraževalnem centru v Kranju.

VEČ O MEDNARODNI KONFERENCI 2020

Vključevanje udeležencev in vaše želje so za nas izjemno pomembne, zato smo že na konferenci temu namenili anonimno tablo predlogov (t.i. flip chart). Namen te je, da se ob videnih idejah drugih udeležencev, razvijajo nove in nove. Če bi želeli sodelovati pri organizaciji dogodka ali se vam je ob prebiranju tega zapisa porodila kakšna ideja, nam pišite oziroma nam jo čimprej zaupajte preko referat@bb.si.

Povzetke zanimivih prispevkov na konferenci Izzivi trajnostnega razvoja lahko preberete v zborniku konference 2019.

 

Avtor:

Oznake: Izobraževanje izzivi trajnostnega razvoja mednarodna konferenca Visoka šola za trajnostni razvoj
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.