Kontakt

Za prvi pomladni dan v letu koledarsko gledano velja 20. marec, najbolj zagreti motoristi pa vedo, da je prvi dober motoristični dan bolj povezan s toplimi sončni žarki, ki na ceste privabijo ljubitelje motorjev.

izpit za motor

Cestno prometni predpisi in motor

Poznavanje osnovnih pravil ravnanja v prometu oziroma cestno prometnih predpisov je nujno potrebno za vse udeležence v prometu, še posebej pomembno pa je za vse voznike motornih in drugih vrst vozil.

Osnove cestno prometnih predpisov moramo torej poznati vsi, za bodoče voznike motornih vozil pa je z Zakonom o voznikih predpisano tudi preverjanje teoretičnega znanja pred izpitno komisijo, ki ga moramo uspešno opraviti še pred začetkom vožnje v avtošoli.

Ne odlašaj – opravi tečaj CPP čim prej!

Čakalne dobe za opravljanje teoretičnega preverjanja znanja so precej dolge, zato priporočamo, da tečaj CPP opraviš že v zimskih dneh oz. čim prej. Na ta način imaš lahko do pričetka praktičnega usposabljanja v šoli vožnje teste že opravljene in lahko še letošnjo sezono samostojno sedeš na motor.

PRIJAVI SE

 

Tečaj CPP za motor

Prisotnost na tečaju CPP je obvezna. Usposabljanje iz teorije za motorna kolesa obsega dve srečanji, vsako po štiri pedagoške ure. Opravljeno izobraževanje ima trajno veljavo.

Za udeležbo na tečaju cestno prometnih predpisov obstajajo določeni pogoji. Prvi je starostni pogoj, ki je odvisen od posamezne kategorije in sicer:

  • za kategorijo A1 – ko dopolniš 15,5 let;
  • za kategorijo A2 – ko dopolniš 17,5 let;
  • za kategorijo A – ko dopolniš 23,5 let.

Na teoretični del preverjanja znanja pred izpitno komisijo se lahko prijaviš na kateri koli upravni enoti. Preverjanje znanja poteka v elektronski obliki > Elektronska priprava na teoretični del vozniškega izpita

Po uspešno opravljenem teoretičnem preverjanju znanja sledi praktično usposabljanje z izkušenimi učitelji vožnje (ki so tudi v zasebnem življenju navdušeni motoristi), izpitna vožnja pred komisijo, nato pa uživanje na lastnem motorju.

PRIJAVI SE

Oznake: CPP izpit za motor motor
Dobimo se na družbenih omrežjih