Naj raste raziskovalna skupina Trajnostni razvoj | B&B
Na podlagi sprejetega zakona o ponovnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev širitve virusa Covid 19, bodo vse sprejemne pisarne podjetja B&B zaprte od 1. do vključno 11. 4. V tem času bomo dosegljivi preko elektronske pošte in telefona.
NUJNO OBVESTILO! Prikaži več...
Na podlagi sprejetega zakona o ponovnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev širitve virusa Covid 19, bodo vse sprejemne pisarne podjetja B&B zaprte od 1. do vključno 11. 4. V tem času bomo dosegljivi preko elektronske pošte in telefona.

BBlog

/ 28.06.2019 / Tatjana Čeh Naglič

Naj raste raziskovalna skupina Trajnostni razvoj

V letošnjem maju smo na Visoki šoli za trajnostni razvoj ustanovili raziskovalno skupino. V juniju je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije izvedla tudi uradni vpis v evidenco raziskovalnih organizacij. Namen raziskovalne skupine je še boljše sodelovanje trikotnika izobraževalna organizacija – gospodarstvo – stroka. Ob tej priložnosti smo raziskovalci na sedežu šole zasadili naše prvo raziskovalno drevo. Želimo si, da bo korenine vrednot pognalo globoko in zelene veje znanja širilo daleč naokoli. 

Ob tej priložnosti je vodja raziskovalne skupine mag. Maja Zalokar opozorila na citat William-a Feather-ja:

Izobrazba ni pomnjenje, je vedenje, kje poiskati, kar želiš vedeti, in je vedenje, kako uporabiti novo znanje. 

Prav na področju varstva okolja in trajnostnega razvoja je uporaba znanj ter s tem prenos iz raziskovalne dejavnosti v vsakdanje življenje nas vseh, izrednega pomena. Ne le zaradi prihajajočih rodov, kot mnogokrat oddaljeno govorijo o temi varstva okolja.

Gre za jutri.

Preko raziskav bodo generacije bodočih okoljevarstvenikov in okoljevarstvenic stalno poglabljale znanja o okoljskih vedah kot kombinacije humanističnih, družboslovnih, naravoslovnih, tehničnih ved in tako trajnostno upravljale okolje. Področje varstva okolja se razvija in pomembno je, da se študent že v času študija vključuje v raziskovalne dejavnosti. V podjetjih, kjer bodo jutri nastopali kot diplomanti na vodstvene položaje, bo vključevanje raziskav,  načrtovanje in vpeljevanje sodobnih proizvodnih tehnologij izjemnega pomena za kakovost življenja.

Nas vseh.

Trajnostni razvoj

»Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost (Dalajlama)

BBlog Izobraževanje / 28.05.2020 / Tatjana Čeh Naglič

Doc. dr. Borut Stražišar je še eden v vrsti predavateljev, ki izkušnje iz svojega delovnega mesta in številnih dodatnih aktivnosti, vnašajo v predavalnice. Pri sicer resnih temah nikoli ne...