Kontakt

Glava se mu sicer že vidi izza volana, saj je višji od mene, ustavi se pri vsakem stop znaku in se do pikice ali še malo bolj drži vseh omejitev hitrosti, volanski obroč pa mu po dvajsetih urah učenja v šoli vožnje le še ni povsem domač.

Prvi dan:

Nehal sem pisati blog. Bilo je stresno. Za fotra, ki se boji za svoj avto, čeprav tamau pelje kar dobro. Ne vem še, kako so vozniki ocenili neekonomično velikega terenca z zeleno L tablico na zadku, ko se jih je ta loteval na avtocesti. V cajtengah še nisva. Uspešno sem mu razložil, da so stop znaki le za izpitno komisijo, v življenju pa pač samo paziš na ostale, sicer pa je namen vožnje, da kam prideš. Omejitve so zaradi radarjev, v praksi pa pelješ tako, da nikogar ne ogrožaš. S težavo je to sprejel. V šoli vožnje so ga po pričakovanjih izpitne komisije učili, kako vozijo nedeljski (ljubljanski) turisti proti Bledu. Parkiranje doma je uspešno, čeprav je bil ata malce pretresen.

Drugi dan:

Nadaljujem s pisanjem. Bilo je že luštno. Po vsega dvajsetih urah vožnje v šoli vožnje sva že spet skupaj za volanom. Zadaj žena in hči, v mojem naročju pes, za volanom Miha. Ej, tip celo uporablja ogledala. Nisem se več tresel, nisem bil živčen, tamau je že med vožnjo našel sončna očala v stropnem predalu in v prevelikem avtu za njegove izkušnje je po strmi, ozki, ovinkasti in turistično prometni cesti pripeljal v hribovsko vas na nedeljski izlet. Dva najstnika, ki bi počela vse, samo, da ne bi bilo staršev zraven, sta nenadoma postala zavedna družinska člana. Vau! Največja prednost vožnje najstnikov pri šestnajstih letih v spremstvu staršev je ravno v tem, da otroci in starši kljub puberteti ostanemo povezani. Mulc gre s tabo (ali pa starš z njim) samo ali pa tudi zato, ker ON vozi. Več se družimo, nastaja nova družinska vez.

 

Nov teden:

Bova že nekam šla potrenirat osnovne elemente varne vožnje. Volan, zavora, plin, lega vozila na cesti, predvidevanje. Tega izpitna komisija ne zna ocenjevati. Morda bomo v šolah vožnje nekoč le začeli usposabljati praktične in ne teoretične voznike. Počasna vožnja ni nujno tudi varna vožnja. Izpit bo Miha naredil pri meni, izpitni komisiji bo le pokazal, da zna.

Oba bova pa hkrati naredila še izpit iz odnosov med očetom in sinom.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.