Kontakt

Ko se na cesti pojavi problematično mesto na katerem se pogosto dogajajo prometne nesreče, oz. črna točka, kot temu zelo radi rečemo, obstaja več rešitev kako varnost na tem mestu izboljšati. Slovenski krojači prometne usode se pogosto odločijo za »najcenejšo« - postavitev prometnega znaka. A sam se sprašujem ali je ta rešitev resnično najcenejša in ali je sploh rešitev? Poglejmo primer glavne ceste med Kranjem in Šenčurjem, kjer je letošnja pomlad še posebej dobro obrodila z novimi prometnimi znaki. Ko boste naslednjič stali v koloni proti Kranju, ki se vsakodnevno vije v šenčursko občino, boste imeli dovolj časa da jih opazite in razmislite o njihovem smislu.

Če odmislimo tiste z omejitvijo hitrosti, ki naj bi olajševali vključevanje iz avtocestnega izvoza, v oči zbode prepoved zavijanja proti Hrastju iz šenčurske smeri. Je to res poceni rešitev? Ker vozniki še naprej zavijajo v smeri Hrastja to ni rešitev, in ker to ni rešitev, bo na tem mestu še naprej prihajalo do nesreč, torej to tudi ni poceni, saj vemo da vsaka nesreča davkoplačevalce veliko stane. Poceni rešitev bi bila pas za zavijanje levo, ali pa seveda še bolje, krožišče, ki bi olajšalo tudi vključevanje na glavno cesto.

V kolikor pa poznate koga, ki bi mu, tako kot vozniku na fotografiji, obnovitev poznavanja prometnih znakov dobro dela – tečaj cestno prometnih predpisov v šoli vožnje B&B lahko poklonite tudi kot darilni bon.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.