Kontakt

 

… me v predavalnici vpraša udeleženec na sončno soboto, ki si jo je izbral za opravljanje rednega usposabljanja, medtem ko n-tič razlagam pravila igre na usposabljanjih in dajem pomembna opozorila, ki jih nekateri ne sprejmejo in se jim zdijo zoprna.

V skladu s predpisi morajo imeti poklicni vozniki pridobljeno temeljno kvalifikacijo – kodo 95, nato pa se morajo najpozneje vsakih 5 let udeležiti rednega usposabljanja. Pridobivanje temeljnih kvalifikacij in redna usposabljanja izvajamo centri pooblaščeni s strani ministrstva.

Pravila igre

Tako kot je predpisana obveznost, da morajo vozniki v petih letih opraviti 35 ur obveznosti, smo dolžni postavljena pravila upoštevati tudi izvajalci rednih usposabljanj.

  • Ministrstvo za infrastrukturo določi 5 programov usposabljanj. Za vsako leto enega. Teh programov se moramo izvajalci držati, zato je pomembno, katerega usposabljanja se udeležite. Tu ne moremo barantati.
  • Določena so pravila igre za izvajalce, ki jih ministrstvo zahteva in preverja na samih lokacijah izvedbe. Lokacija, dan in čas trajanja ter program usposabljanja so za vsako usposabljanje prijavljeni na MZI.
  • Ob nadzoru inšpektor preverja pogoje izvajanja rednega usposabljanja, tematiko predavanj, ustrezno izobrazbo in usposobljenost predavateljev in ustreznost prostora, v katerem se izvaja usposabljanje. Inšpekcija preveri prisotnost udeležencev in njihovo verodostojnost. Inšpekcijski nadzor ni napovedan in v primeru ugotovitve nepravilnosti ukrepa.
  • Seznam prisotnosti je predpisan in je po vsakem usposabljanju poslan na MZI, ki izvaja kontrolo nad izvedbami usposabljanj.

Zamujanje

Včasih prihaja do neprijetnosti, na primer, da vas ob zamudi zavrnemo in povabimo na naslednji termin usposabljanj. Prav tako ne moremo upoštevati vaše prisotnosti, če ste se prišli na usposabljanje po tem, ko se je že začelo in je seznam prisotnosti zaključen. Vaša prisotnost je obvezna vseh 7 ur.

Kot predstavnica izvajalca želim čim manj zapletov z udeleženimi na usposabljanju na eni in inšpekcijskim nadzorom na drugi strani.

 

In ne, doma nisem tako zoprna, ker sem sama svoja inšpektorica.

 

Avtor: Petra Krnič

Oznake: pravila usposabljanja
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.