Kontakt

 

Že pri vpogledu na rezultate iskanja, spletnega iskalnika, nam je jasno, da je s tem pojmom cela zmešnjava.

Ko vpišemo besedno zvezo, »mladi voznik«, nas iskalnik zasuje z oglasi za zavarovalnice, ki nam ponujajo vse in še več. Pojem mladi voznik pri avtomobilskih zavarovanjih pomeni osebo, ki ima manj kot tri leta vozniških izkušenj. Kot taki, spadamo v rizično skupino, prostovoljno plačamo 20 % doplačila zavarovalne premije pri obveznem zavarovanju (pri nekaterih zavarovalnicah tudi pri kasko zavarovanju). V kolikor se za to doplačilo ne odločimo in je povzročitelj prometne nesreče mladi voznik, zavarovalnica terja lastnika vozila za plačilo 20 % nastale škode.

Pri iskanju pomena besedne zveze »voznik začetnik«, pa nas iskalnik usmeri na množico spletnih strani šol vožnje, ki nam pojasnjujejo, kdo to je in kakšne so dolžnosti voznika začetnika. Zakon o voznikih določa, da je voznik začetnik voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali tujini. Voznik začetnik je tudi voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil katere od kategorij A2, A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, B1, F ali G.

Po do sedaj navedenem se lahko vprašamo, kje je težava in zmeda. Odgovor se nam ponuja kar sam, pri člankih v časopisih, na spletnih straneh in prispevkih televizij. Tu pa je zadeva še najbolj podobna mešani marmeladi iz jabolk in hrušk. Najpomembnejši pa je sladkor, da se marmelada dobro prodaja.

In še najpomembnejše, kar tudi pravno največ šteje. Po pravni definiciji Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju: Mladi so mladostniki in mlade odrasle osebe obeh spolov, stari od 15. do dopolnjenega 29. leta. Voznik pa je oseba, ki na cesti vozi vozilo (Zakon o voznikih).

Avtor:

Oznake: Avtošola mladi voznik šola vožnje voznik začetnik
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.