Kontakt

Vedno več mladih se odloča za začetek usposabljanja za vožnjo avtomobila pri šestnajstih letih in nabiranje izkušenj s spremljevalcem.

Postopek usposabljanja v šoli vožnje se ne razlikuje od tistega, ki ga opravljajo osemnajstletniki. S šestnajstimi leti se vpišemo v šolo vožnje in opravimo zdravniški pregled, tečaj CPP, izpit iz prve pomoči in teoretični del izpita na izpitnem centru. Z učiteljem vožnje se naučimo voziti in v programu usposabljanja opravimo vsaj 20 učnih ur. Pridobljeno znanje mora zadoščati za varno udeležbo v prometu. Na izpitnem centru nam v evidenčni karton vožnje vpišejo spremljevalca. Običajno so to starši, lahko pa je tudi druga oseba. Preostane nam le še označitev domačega avta z zeleno tablico s črko L in nabiranje izkušenj pod nadzorom spremljevalca. Dve leti od začetka usposabljanja, oziroma ko dopolnimo starost 18 let, opravimo še praktični del vozniškega izpita.

Spremljevalec je lahko oseba, ki je stara najmanj 27 let, ima vozniško dovoljenje vsaj 5 let in v evidenci nima več kot 5 kazenskih točk.

Prednost usposabljanja s spremljevalcem je predvsem pridobivanje izkušenj in svetovanje izkušenih voznikov. Praviloma se zmanjša tudi število učnih ur usposabljanja v šoli vožnje.

Zanimivost: ta način usposabljanja ni omejen le na 16-letnike. Na ta način bi se lahko usposabljal vsak, ne glede na starost.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.