Kontakt

Vsak dan se vozim po isti poti v službo. Tudi vi? Opazite kdaj kaj posebnega ali gre za povsem rutinsko »opravilo«?

Na svoji poti prečkam most, na katerem je promet urejen izmenično enosmerno. Nekateri vozniki sicer izsiljujejo prednost, drugače je pa vse lepo in prav.

Pred meseci se je poleg znaka, ki ureja vožnjo, pojavil novi – ta pa omejuje promet čez most na eno vozilo. Opažam, da to vidimo in upoštevamo le redki. Če že sama vedno čakam, da se vozilo pred menoj odpelje na drugo stran, tisti za menoj takoj požene, za njim pa še kdo. Most je v slabem stanju, vendar kaže, da nikomur ni mar, če bo na mostu v trenutku, ko se bognedaj zgodi najhujše?

Sprašujem se, ali res nismo več z glavo pri stvari. Prometni znaki so očitno samo še zato, ker pač tam stojijo, so samo še ena tabla več v vsej množici reklamnih in drugih nepomembnih obvestil ob cesti. Uporaba možganov in razmislek, čemu so tam, pa očitno ne pride v poštev. Naše misli so še doma ali že v službi in razmišljamo o tem, kaj vse moramo postoriti. V tem trenutku smo najbolj ranljivi. Težko bomo pravočasno reagirali, ker nismo niti z mislimi pri stvari, ob tem pa po možnosti govorimo po telefonu. Vozilo je sredstvo, s katerim gremo od točke A do točke B. Vmesni čas pa pogosto skušamo izkoristiti za čisto druge reči, na katere se skoncentriramo, medtem ko spotoma vozimo. Malce ostra misel? Kolikokrat se zalotimo, da smo se pripeljali do točke B in se sploh ne spomnimo, kako, kje smo vozili, kaj smo opazili?

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.