Inženir strojništva | BB izobraževanje in usposabljanje

Inženir strojništva

Inženirski poklici kreirajo prihodnost.

Inženir strojništva

Inženir strojništva je izjemno zanimiv in aktualen poklic. Dober strojnik lahko uporabi in razvija svoja znanja pri delodajalcih v Sloveniji ali v tujini. Pridobljene kompetence  omogočajo upravljanje zmogljivih računalniških in mehanskih sistemov, razvijanje strojne in programske računalniške opreme, računalniško konstruiranje, načrtovanje ekspertnih sistemov, vodenje proizvodnje in vodenje projektov. Na trgu dela se  inženirji strojništva uvrščajo med najbolj iskane kadre. Na šoli BB poudarjamo povezovanje teorije s praktičnim znanjem. Spodbujamo inovativnost, ki vodi v napredek. 

 

01
02

Program

Program strojništvo se konča z diplomsko nalogo. Zastavljen je modularno, kar pomeni, da se posluša vzporedno le predavanja enega predmeta. Prisotnost ni obvezna, jo pa priporočamo. Gradivo za posamezne predmete je v spletni učilnici. Program izvajamo v Ljubljani. Predavatelji z dolgoletnimi strokovnimi in predavateljskimi izkušnjami predavajo zanimive teme s svojega strokovnega področja. Večina je zaposlena v uglednih slovenskih oziroma mednarodnih družbah in na pristojnih ministrstvih. Poskrbijo, da študenti dobijo zanimive in aktualne informacije ter trajnostno znanje. Predavanja popestrijo z modernimi tehnikami in metodami, njihovo predavateljsko delo je usmerjeno v reševanje problemov. Z veseljem sprejmejo skupine študentov v svojem delovnem okolju, organizirajo študijske ekskurzije in kot mentorji usmerjajo diplomante do srečnega konca – zagovora diplomske naloge.

 • "Študij strojništva niso samo obveznosti, pač pa tudi zavezništvo, prijateljstvo, spoštovanje, osebnostna rast in krepitev socialnega kapitala."

  Andreja, študentka strojništva

 • "Program je zanimiv, strokovnost zagotovljena, profesorji so zelo v redu, v referatu so prijazni in ti vedno priskočijo na pomoč."

  Boris, diplomant strojništva

Predmetnik

Višješolski strokovni program strojništvo je sodoben izobraževalni program, ki poleg strokovnih posreduje tudi splošna znanja in diplomantom pomaga razvijati tako strokovne kot splošne kompetence. Med strokovnimi kompetencami so pomembna predvsem znanja, povezana z uporabo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije, med splošnimi pa komunikacija, tuji jezik in ekonomika.

03
 • Klemen Sušnik, BB, izobraževanje, usposabljanje
  Klemen Sušnik
  Organizator izobraževanja
  klemen.susnik@bb.si
  041 312 330
 • Polona Biba Drol, BB, B&B, izobraževanje, usposabljanje, avtošola, šola vožnje
  Polona Biba Drol
  Ravnateljica srednje šole in organizatorka izobraževanja
  biba.drol@bb.si
  041 312 330
 • Mag. Maja Zalokar, BB, B&B, izobraževanje, usposabljanje, avtošola, šola vožnje
  Mag. Maja Zalokar
  Direktorica Visoke šole za trajnostni razvoj in ravnateljica višje strokovne šole
  maja.zalokar@bb.si
  041 329 132
04

Vpis

Vpis v študijsko leto 2016/2017 bo potekal do 3. 10. 2016 v referatu višje strokovne šole B&B v Kranju ali v Ljubljani.

 

Ob vpisu boste potrebovali:

 • originalna spričevala zadnjih dveh letnikov srednje šole,
 • zaključno spričevalo,
 • osebni dokument,
 • 2 fotografiji (velikosti za osebni dokument).

BBlog Izobraževanje / 18.09.2015 / Mag. Roza Kočevar

Pridite na obisk kadarkoli. Na BB je informativni dan, prav vsak dan! Več info na brezplačni telefonski številki 080 21 11. Razmišljate o vpisu v šolo? Postanite: ekonomski tehnik, logistični...