Kontakt

1. Tečaj prve pomoči

Izpit iz prve pomoči moramo opraviti vsi, preden se prijavimo na teoretični izpit, razen kandidatov za kategoriji AM in F. Prijavimo se na najbližji pristojni organizaciji Rdečega križa.

Veljavnost izpita iz prve pomoči za voznike motornih vozil je neomejena.

2. Zdravniško spričevalo

Zdravniško spričevalo moramo opraviti vsi bodoči kandidati motornih vozil. Opravimo ga lahko v vseh ordinacijah medicine dela, prometa in športa. Veljavnost zdravniškega spričevala je 3 leta, razen v primeru, ko zdravnik odloči drugače.

3. Tečaj cestno prometnih predpisov

Tečaj CPP poteka v prostorih šole vožnje B&B. V sodobno opremljenih klimatiziranih multimedijskih učilnicah nas strokovno usposobljeni, izkušeni in prijazni predavatelji seznanijo s prometnimi predpisi, prometno etiko in kulturo vožnje. Obseg tečaja je 20 šolskih ur. Veljavnost tečaja CPP je 3 leta.

4. Izpit iz teorije pred izpitno komisijo

Ko smo prehodili vse tri zgoraj naštete korake, se lahko na Upravni enoti prijavimo na izpit iz teorije pred izpitno komisijo ali po domače »občinske teste«. Za prijavo potrebujemo Evidenčni karton vožnje, zdravniško spričevalo, kartico o opravljeni prvi pomoči, ter osebni dokument. Preverjanje znanja cestno prometnih predpisov se opravlja v elektronski obliki. Znesek izpita se ob prijavi, poravna na Upravni enoti skupaj z upravno takso.

5. Praktično usposabljanje 

Ko uspešno opravimo »občinske teste«, lahko izberemo učitelja vožnje in pričnemo s praktičnim usposabljanjem. Vsako uro poučevanja moramo imeti s seboj Evidenčni karton vožnje, veljavno zdravniško spričevalo in osebni dokument. Za pridobitev vozniškega izpita je potrebno opraviti 20 ur praktičnega usposabljanja. Šolska ura praktičnega usposabljanja je zakonsko predpisana in traja 50 min.

6. Izpit iz praktične vožnje pred izpitno komisijo

Zadnji korak, pred nami je izpitna vožnja. Na izpitno vožnjo se lahko prijavimo, ko dopolnimo predpisano starost in smo že opravili uspešno opravljen program praktičnega usposabljanja v obsegu 20 ur. Prijavo na izpitno vožnjo uredimo na Upravni enoti, kjer nam določijo datum, ter uro izpita. Za prijavo na izpit potrebujemo Evidenčni karton vožnje, zdravniško spričevalo in osebni dokument. Znesek izpita se poravna ob prijavi. Naša naloga je, da izpitno vožnjo odvozimo brez napak.

Ne pozabimo!

Po uspešno opravljenem vozniškem izpitu dobimo status voznika začetnika. Voznik začetnik je vsak, ki je opravil vozniški izpit po 13. 8. 2010 in pridobil vozniško dovoljenje kategorije A2, A in B. To pomeni, da mora voznik začetnik opraviti program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov najmanj štiri mesece po izdaji vozniškega dovoljenja, do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma 2 leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.