Kontakt

 

Naša Pika že vozi. Stara je bila šestnajst let. Plačali smo ji nekaj čez dvajset ur v avtošoli in zdaj bo začela voziti sama, s spremljevalcem. Se pravi z mano. Žena si ne upa …

V najstniških letih staršev in starih staršev je bil vozniški izpit statusni simbol. Pri osemnajstih letih je bil izpit za avto bolj pomemben od dopustovanja brez staršev in več vreden, kot dobra punca. Pravzaprav je bil izpit in atov avto pogoj za dobro punco …

Neverjetno pomembno je bilo število učnih ur do opravljenega vozniškega izpita. Vsi z več kot desetimi urami so bili nerode. Kdor je bil pri prvem polaganju vozniškega izpita neuspešen, je bil pa zaradi žleht komisije na vozniškem izpitu.

Kjer so starši zmogli, so plačali stroške vozniškega izpita, kjer ne, je to ostalo mulcu. Še dandanašnji ima višjo vrednost tisto, kar si najstnik odtrga od svojega (študentsko delo, žepnine, rojstnodnevni in tem podobni prihodki).

Ampak!

Starši smo izredno ponosni na svojega otroka. Pravzaprav je naš otrok bolj talentiran od vrstnikov že od dojenčka. Naš se že kobaca, naš že govori, naš že hodi,…. naš že vozi, naš ima že izpit za avto. Pa četudi nima veselja do vožnje.

Poleg tega nima niti avta niti ne vozi maminega, ker pač ne čuti potrebe po vožnji. Ampak, … izpit pa ima!

Dragi starši, ki otroke pošiljate na ure klavirja, ker vi te možnosti niste imeli in otroke vlačite trenirat na smučarske skakalnice in na nogometna igrišča, ker ste si vedno želeli postati športna zvezda pa vam to ni bilo dano; če je bil vaš zrelostni izpit izpit za avto, še ne pomeni, da to današnji generaciji osemnajstletnikov karkoli pomeni. Imajo druge prioritete. Svoje.

Tudi naši medmrežno povezani otroci slej ko prej začutijo potrebo po neodvisni mobilnosti, ki presega avtobusni vozni red in prosti čas prijateljev z lastnim avtom. Takrat se odločijo za vozniški izpit. Ker ga potrebujejo, ga tudi plačajo. Morda še vedno z vašim denarjem, ampak po njihovi volji, ker tako želijo.

Ura učenja v šoli vožnje ne presega cenikov glasbenih šol ali šol jahanja. Potrebno število ur do minimalnega znanja vožnje pa tudi ne števila ur, ki jih potrebujemo za osvojitev osnovnih plesnih korakov ali osnov sporazumevanja v španščini.

Kdo naj torej plača?

Tisti, ki si želi opravljen vozniški izpit. Ponudimo otrokom svobodo pri odločanju.

Avtor: Brane Lotrič

Oznake: plačilo samostojnost šola vožnje vozniški izpit
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.