Kontakt

Črna kaplja

Ste se med vožnjo po avtocesti že kdaj vprašali, kaj pomeni prometni znak pravokotne oblike s črno in belo kapljo na rdeči podlagi? Pred leti ga je bilo možno opaziti na vzhodu države. V zadnjem času pa se zelo pogosto pojavlja tudi po drugih avtocestnih odsekih po Sloveniji.

Na Agenciji RS za varnost v prometu pravijo, da gre pa za prometni znak, ki predstavlja intervencijski prehod za vozila na nujni vožnji in je postavljen med dvema fizično ločenima smernima voziščema na avtocesti. Pomeni, da je na mestu označitve intervencijske poti prehod, kjer je ograja, ki ločuje smerni vozišči, hitro snemljiva. Obarvana je rdeče in omogoča intervencijskim vozilom, da lahko prečkajo smerni vozišči.

Stop - vse smeri

Gre za prometni znak, ki ga v pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah ne boste našli.  Če ste se že znašli pred tem znakom, ste se verjetno vprašali, kako v tem primeru ravnati?

V tem križišču boste za odločitev potrebovali nekoliko več časa. Zakon pravi, da se morate pri znaku STOP ustaviti in dati prednost vozilom, ki vozijo po prednostni cesti.  V tem primeru pa ustavitev še ni dovolj. Kot voznik morate ugotoviti še, da ste na križišču enakovrednih cest. Gre za križišče, kjer sta najpomembnejši desno pravilo in pravilo srečanja. Če se v križišču pojavijo hkrati  še dve ali tri vozila, se morate dogovoriti o tem, kdo bo prvi zapustil križišče. Ostali se razporedijo na podlagi zgoraj omenjenih pravil.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.