Kontakt

Kdor me pozna, ve, da sem miroljubna in prijazna oseba. Saj sem. Najboljši kompliment sem dobila od znanke, ki mi je pred leti rekla, da govorim, kot bi hodila po oblačkih. In je imela prav, saj tudi vsaj malo živim v oblakih; sem namreč nepopravljiva idealistka. Verjamem v dobro in prav zato me motijo nekatere navade sodobnega človeka, sodobnega Slovenca.

1. Raje pospravljamo kot beremo.

Tone Pavček, eden najbolj priljubljenih slovenskih pesnikov, je zapisal: »Če ne bomo brali, nas bo pobralo.« In tudi tokrat je zadel žebljico na glavico. Branje krepi um, dviguje inteligenco, izboljšuje zmožnost učenja in posledično pripomore k boljši razgledanosti in več znanja.

2. Raje zapravljamo za materialne dobrine kot za znanje.

Zakaj ne bi vzeli kredita za plačilo šolnine namesto za nov avto, ki ga tako ali tako ne potrebujemo? Zakaj se ne bi odrasel študent visoke šole ponosno vozil v 16 let starem cliu, ki je stal (na cesto postavljen) 1000 evrov? In bil ponosen na svoje znanje, ne pa na svoj jekleni oklep?

3. Raje kot zaposljivost razvijamo svojo izmuzljivost.

Jezi me, da je postalo navada, da se mnogi mladi, ne da bi nagovorili enega samega delodajalca, prijavijo v evidenco iskalcev zaposlitve, čeprav ne iščejo zaposlitve, ampak zatočišče.

4. Ne zaupamo svojim otrokom.

Raje kot da bi zaupali svojim otrokom in jim dovolili doživeti kakšen poraz, »rešujemo« njihove probleme, hodimo namesto njih čakat v vrste za avtobusne karte, sprašujemo po njihovem uspehu, ko se izobražujejo kot odrasli in se potem čudimo, ko na drugi strani slišimo: »Oprostite, gospa (ja, to delamo mame), ne morem vam dati podatkov, ker je Jan polnoleten …« Pustimo jim, naj padejo – samo tako se bodo naučili pobrati.

5. Raje kot da bi se učili na poti, razmišljamo o cilju.

Pot je lahko dolga in naporna – težja ko je, bolje se bomo počutili, ko pridemo na cilj. Ovire niso zato, da bi obupali, ampak da bi se jih naučili premagovati. Na poti do izobrazbe je morda treba obiskati veliko šol. Več kot jih obiščemo, srečnejši bomo ob zaključku. Ni cvetja brez trnja.

Pa mi je odleglo. V mojem idealnem svetu veliko beremo, hodimo peš, kolesarimo. Ignoriramo oglase in kupujemo samo, kar potrebujemo. Poleg tega, da šport spremljamo, se tudi sami gibamo. Delamo, kar nas veseli, in s tem bogatimo svet. Iščemo priložnosti za razvoj. Študiramo na BB.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.