Kontakt

Ekonomist

Ustvari si odskočno desko za izgradnjo bogate poklicne kariere – usmeri se na poslovno področje in postani trženjski ali računovodski specialist.

Zaposli se v panogi vedno bolj iskanih poklicev na področju financ in poslovnih storitev, komerciale, trženja, prodaje in analitike.

Pridobi znanje in kompetence za opravljanje novih poklicev, ki se na trgu dela šele oblikujejo: skrbnik ključnih strank, investicijski bančnik ali ustvari povsem svojega.

 

Študij ekonomije je prava izbira zate, če se želiš naučiti:

 • podjetniškega načrtovanje.
 • priprave razvojnih strategij podjetja.
 • preučevanja poslovnih tveganj.
 • uspešnega poslovnega komuniciranja.
 • analize, organizacije in načrtovanja različnih del s področja bančništva, financ, računovodstva in prodaje.
 • splošnih in specifičnih kompetenc s področij komerciale, računovodstva, bančnega poslovanja, poslovanja z nepremičninami, zavarovalništva, poslovne logistike in poštnega prometa.

Pridobi brezplačni osebni izobraževalni načrt

Program

Izobraževanje je zastavljeno po modelu kombiniranega študija, ki je popolna kombinacija klasičnega in e-študija, pri katerem se prepletajo stik s predavateljem, izmenjavanje mnenj s študijskimi kolegi, prijaznost in pomoč svetovalnega osebja šole ter študij na daljavo.

Predavanja so popestrena z modernimi metodami in usmerjena v reševanje aktualnih problemov (tudi iz tvojega delovnega okolja). Kot dodatno nadgrajevanja znanja in prenos teorije v prakso organiziramo študijske ekskurzije. Spodbujamo povezovanje teorije s praktičnim znanjem in inovativnost, ki vodi v napredek.

V prvem letniku poslušate splošne predmete (komunikacija, pravo, tuji jezik, finance, matematika), v drugem letniku pa izberete modul, ki vam najbolj ustreza glede na vaš interes ali zaposlitev.

Študij temelji na združevanju znanja s praktičnim delom. Kot opravljeno prakso priznamo tudi ustrezne delovne izkušnje. Program se zaključi z zagovorom diplomske naloge.

 

Moduli

Tehnični komercialist

Pridobi in poglobi znanja s področja nabave in prodaje. Osvoji osnovna znanja s področja poslovnega prava, zna oceniti kakovost v podjetju in zagotoviti izboljšave. Program se dotakne tudi proizvodnje, njenih procesov in tehnologije. Kot tehnični komercialist se lahko zaposliš tako v javnih kot v zasebnih organizacijah, ki se ukvarjajo s komercialno dejavnostjo, proizvodnjo in logistiko.

 

Organizator poslovanja - Organizator podjetništva in trženja

Upravljaj s širokim spektrom znanja s področja prava, kakovosti s poudarkom na trženju in podjetništvu. Program je usmerjen tudi v varstvo narave in dela, saj ponuja tudi znanja s področja ekologije ter ergonomije in varstva pri delu. S takšnim naborom vsebin je tudi možnost zaposlitve velika.

 

Računovodja – Računovodstvo za gospodarstvo

Za modul Računovodja se največkrat odločijo študenti in študentke, ki že opravljajo podobna dela in želijo svoje praktično znanje nadgraditi še s teoretičnim. To je modul v številkah, ki prinaša znanja s področja finančnega in stroškovnega računovodstva. Vključuje pa še vsebine s področja davkov, analize bilanc in drugih postopkov v računovodstvu.

 

Strokovni sodelavec za zavarovalništvo – Trženje zavarovanj

Modul je usmerjen v stroko in primeren za ljudi, ki jih zanimajo področja premoženjskih in osebnih zavarovanj ter njihovo trženje. Vključuje tudi osnove zavarovalništva in tuji jezik za stroko tako da omogoča tudi povezovanje s tujino.

PREDMETNIK

 

Priznavanje izpitov in prakse

Imaš nedokončane študijske obveznosti? V referatu preveri možnosti za priznavanje že opravljenih izpitov in prakse. Priznamo vsebine, opravljene na drugi višji ali visoki šoli in temu primerno prilagodimo višino šolnine.

Dobra novica za vse z delovnimi izkušnjami - priznamo tudi vsebine in dosežke, pridobljene z delom.

CENIK

Zaposlitev

Kot ekonomist si nepogrešljiv del vsakega uspešnega podjetja. Delo lahko opravljaš v malih, velikih, javnih ali zasebnih podjetjih ter v javnih zavodih in organizacijah.

Priložnost imaš delati tako z ljudmi kot s podatki.

S specializacijo znanj v izobraževalnem programu si zagotoviš iskano izobrazbo in postaneš zanimiv kader na trgu dela in pridobiš znanje za uspešno podjetniško pot.

Saša Plaznik

Saša Plaznik

Organizatorka izobraževanj

sasa.plaznik@bb.si 031 375 790
Tatjana Čeh Naglič

Tatjana Čeh Naglič

Vodja kariernega centra

tatjana.ceh-naglic@bb.si 041 680 229
Maja Zalokar

Maja Zalokar

Direktorica Visoke šole za trajnostni razvoj in ravnateljica višje strokovne šole

maja.zalokar@bb.si 04 2808304 041329132
Polona Biba Drol

Polona Biba Drol

Organizatorka izobraževanj

biba.drol@bb.si 041 312 330

Informacije

Višješolski strokovni študijski program Ekonomist

stopnja izobrazbe: VI/1
trajanje: 2 leti
ECTS: 120
strokovni naziv: ekonomist/ekonomistka
kratek naziv: ekon.
kraj izvajanja študija: Kranj

 

Informativni dnevi 2023 bodo potekali v naslednjih terminih:  

 • četrtek, 12. 1. 2023 ob 16.30
 • petek, 17. 2. 2023 ob 16.30
 • sobota, 18. 2. 2023 ob 9.00
 • petek, 24. 2. 2023 ob 16.30
 • četrtek, 15. 6. 2023 ob 16.30
 • torek, 5. 9. 2023 ob 16.30

PRIJAVI SE

Informacije o študijskem programu lahko prejmeš vsak delovnik preko telefona, elektronske pošte ali osebno v referatu v Kranju.

 

Vpis

Vpis v višješolske strokovne programe poteka do 28. 10. 2022.

VEČ O VPISU

Podjetništvo in izobraževanje z roko v roki

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.