Kontakt

Po prijavi na zaposlitveni  oglas običajno sledi čakanje na odgovor. Vendar, pozor!  Pazite, kaj si želite, ker se vam lahko uresniči. Preverjeno dejstvo. Vabilo na razgovor nas lahko preseneti, zato se nanj velja dobro pripraviti.  Prvi vtis delamo namreč samo enkrat.

1. Poiščite informacije

Pozanimajte se o podjetju. Čisto zares. Pozanimajte se o podjetju! Svetovni splet je zakladnica informacij. Preučite spletno stran podjetja in preverite medijske objave. Vprašajte tudi prijatelje in znance.

2. Napišite motivacijsko pismo

V primeru, da ste motivacijsko pismo že poslali, ga preberite še enkrat, če ga niste napisali, je zdaj pravi čas. Upajte si izpostaviti, v čem ste res dobri. Bodite konkretni. Zapišite, kakšne koristi bo podjetje imelo, če zaposli ravno vas.

3. Pripravite dokumentacijo in obnovite znanja

Na razgovor vedno vzemite mapo z vsemi dokazili o izobrazbi. Bodite pripravljeni, da lahko vsak trenutek dokažete znanje, ki ste ga obljubili v prijavi. Lahko se vam zgodi, da bo zaposlitveni razgovor potekal v tujem jeziku ali pa bodo pred vas potisnili računalnik in boste morali urediti zapleteno tabelo s formulami.

4. Odgovorite na vprašanja

Samozavest na razgovoru vam bo zagotovilo dejstvo, da imate pripravljene odgovore na vprašanja. Seznam tistih klasičnih najdete povsod. Naj vas njihova navidezna preprostost  ne zavede, da nanje ne bi odgovorili že doma. Izkaže se, da je na vprašanje: »Povejte mi kaj o sebi?« običajno najtežje odgovoriti.

5. Zapišite vprašanja

Na koncu razgovora imejte vedno pripravljena vprašanja za bodočega delodajalca. Priporočljivo je, da si jih zapišete že vnaprej.

6. Preverite lokacijo

Na razgovor pridite točno. Zapomnite si, s kom ste dogovorjeni za razgovor in zapišite si njegovo telefonsko številko. Preverite, kje je lokacija podjetja in koliko časa boste potrebovali do cilja. Pozanimajte se, kako je s parkiranjem.

7. Izberite primerna oblačila

Zunanjo podobo morate uskladiti z oblačilno politiko podjetja. Vedno pa si lahko pomagate z osnovnimi pravili poslovnega oblačenja. V izbranih oblačilih se morate počutiti dobro in sproščeno.

V času iskanja priložnosti za delo ali za zaposlitev je biti drugačen na tej poti postalo mantra, ki jo ponavljamo iz dneva v dan. Za začetek bo že dovolj, če bomo na razgovor prišli zelo dobro pripravljeni.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.