Kontakt

 

Kaj je tečaj CPP? Koliko časa traja tečaj CPP? Zakaj obvezno na tečaj CPP?

Opravljen teoretični del usposabljanja v šoli vožnje je pogoj za opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita. V praksi se je uveljavil neformalen izraz: tečaj cestno prometnih predpisov (CPP).

Kdaj na tečaj CPP?

Tečaj cestno prometnih predpisov za opravljanje vozniškega izpita B kategorije lahko opravljate že z dopolnjenim šestnajstim letom starosti. Za ostale kategorije vozniškega izpita se na tečaj CPP lahko prijavi kandidat za voznika, ki mu ne manjka več kot pol leta do dopolnjene starosti, ki je pogoj za vozniški izpit te kategorije.

Tečaj CPP je sestavljen iz dveh delov:

Splošni del tečaja CPP boste obiskovali najmanj štiri dni po štiri šolske ure. Ta del opravljamo samo enkrat in velja tudi za vse ostale kategorije vozniškega izpita, za katere boste izpit opravljali kasneje. Na splošnem delu se bodoči voznik seznani s prometnimi predpisi, signalizacijo, s pravili v prometu in z medčloveškimi odnosi ter z ravnanjem v neobičajnih situacijah.

Posebni del tečaja CPP pa kandidat za voznika obiskuje ločeno za posamezno kategorijo. Za motorna kolesa, tako za osebni avto kot za motorno kolo, obsega posebni del tečaja CPP še dva dni štiriurnih predavanj, na katerih se bodoči voznik seznani s posebnostmi kategorije, za katero opravlja vozniški izpit.

Kandidat za voznika mora biti na splošnem delu tečaja cestno prometnih predpisov obvezno prisoten najmanj dvanajst učnih ur od šestnajstih, na posebnem delu pa mora biti prisoten vse ure tečaja CPP. Namen tečaja je predstaviti vsebine, ki jih mora voznik dobro poznati in obvladovati, na tak način, da bodo bodoči vozniki o prometu razmišljali celostno. Naj ne veljajo zgolj predpisi, temveč predvsem spoštovanje, strpnost in uvidevnost do drugih udeležencev v prometu.

Ko bodoči voznik zaključi z udeležbo na tečaju CPP, zna in je pripravljen za opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita pred izpitno komisijo.

Šele po opravljenem delu teoretičnega dela vozniškega izpita se začne usposabljanje iz vožnje.

Zato ne odlašajte. Čimprej se povežite s šolo vožnje, ki ji zaupate in oddajte prijavo na tečaj CPP.

Avtor: Brane Lotrič

Oznake: Avtošola cestno prometni predpisi CPP šola vožnje tečaj cestno prometnih predpisov
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.