Kontakt

 

Kaj moram znati, da si zagotovim uspeh in dobro službo?

V medijih, na družabnih omrežjih, v pogovorih se sprašujemo, kaj je danes treba znati, da bomo zanimivi tudi v prihodnje. Mladi to raziskujejo zase, starši zanje, šole za vpis, delodajalci za to, da bi dobili najboljši kader.

Nekoč je bilo …

Nekoč je bilo pomembno, da si se vpisal na šolo, ki je bila blizu; če si bil odličnjak, seveda na gimnazijo, za vse druge pa …, da bo čim prej služba in »svoj denar«. Plan je bil dobiti »ziher« službo nekje blizu (očitno smo bili precej nenaklonjeni razdaljam …). In tam ostati.

Iskanje talentov

Pa danes? Delodajalci iščejo talente, kompetentne ljudi, vajene in željne timskega dela, ki se hitro prilagajajo spremembam v gospodarstvu. S talentom se že rodimo, prav je, da ga negujemo, pilimo in kasneje unovčimo. Timskega dela se lahko "naučimo" že na ulici, preko igre z vrstniki. Pred in v osnovni šoli se spodbuja medsebojno sodelovanje, kombinacija veščin posameznikov v skupini. Eden napiše, drugi nariše, tretji nastopi … To je pomembnejše od učnih načrtov, od posameznih poglavij, od faktografskih podatkov, s katerimi nam polnijo glave.

Brezplačne delavnice

Dandanes je mogoče na trgu znanje dobiti zastonj. Zasebne in javne izobraževalne organizacije ponujamo možnost udeležbe na različnih delavnicah in tečajih. Mnogo znanja prehaja prek spleta. Vse, kar potrebujemo, je odločitev in disciplina. Poiščite termine in si zagotovite mesto.

Učenje prek spleta

Odločite se za učenje programiranja, jezikov, računalništva prek spleta. Določite si termine in se jih držite. Poskrbite zase – pridobite znanje. Znanje je vrednota, ki nam je nihče ne more vzeti. Tudi številnim delodajalcem se zdi praktično znanje pomembnejše od formalne izobrazbe.

Formalno izobraževanje

Navsezadnje pa se le odločite za pridobitev formalne izobrazbe. Konec koncev s tem pridete v krog strokovnjakov, pridobite nova poznanstva na področju s katerega se izobražujete in pa seveda tudi samozavest, s katero boste nadgradili svojo kariero. Pokličite nas, se oglasite na naših lokacijah ali nam pišite na referat@bb.si in se dogovorite za dokončanje srednješolskega, višješolskega ali visokošolskega izobraževanja. Komaj se bo dobro začelo, že si bomo segli v roke ob maturi ali diplomi. Ko boste enkrat začeli, ne boste mogli nehati.

Avtor: Ana Peklenik

Dobimo se na družbenih omrežjih