Kontakt

Puberteta je mimo, starši ti ne težijo več, z malo sreče si tudi ekonomsko samostojen. Seveda pa so pred teboj največji življenjski izzivi, osebni in poslovni; kako naprej. Adrenalinsko obdobje.

Podjetje B&B je staro natanko četrt stoletja, otroške bolezni in puberteta so mimo, zdaj pa k trajnostnemu urejanju poslovanja. Ko sem se kot mladenič pri šestindvajsetih podal v podjetniške vode, nisem vedel, kaj to pomeni. Imel sem cilj delati bolje in prijazneje kot se je takrat delalo v avtošolah. Imel sem cilj delati. Motiv in voljo ter mladostniško zagnanost. Administrativnih opravil, razen najosnovnejših takrat skoraj ni bilo in lahko smo se posvetili zgolj in samo kakovosti dela in zadovoljstvu strank. Ni bilo davka na izdan račun. Leta 1989 ni bilo davka!

Pa danes?

Davščine so visoke, ni pomembno, če sploh kaj (in kako) delaš, važno je, da le imaš vse papirnato podprto. Trenutna perspektiva je v iskanju poslov za tuje trge. Tam manj komplicirajo. Zdaj država (FDVjevci & Co. v državni upravi) podpira ustanavljanje novih espejev, čez leto ali dve pa poskrbi, da je večina ustanoviteljev najbolj zadovoljna, če lahko espe brez bolečin zapre.

Ugotovitev

Seveda za ustanovitev uspešnega podjetja potrebujemo motiv in voljo, toda še pomembnejše je poslovno okolje. Če bi bil ponovno star 26 let bi ta trenutek iskal delo učitelja telovadbe (štirikrat po petinštiridest minut aktivnega dela na dan je norma), državnega uradnika (malo višjega, a še ne politično nastavljenega, tam vedno kaj pade v žep) ali uradnik na Slovenskih železnicah (pisarna, internet in nič). Plača petega pa še udobneje je.

Podjetja s tradicijo, z odličnimi sodelavci in priučeno vztrajnostjo pa moramo dalje,novim izzivom naproti. Ker sem trmast in vem, da v kolektivu BB znamo in zmoremo, gremo naprej. Ponosni na tradicijo in z novimi idejami.

Ne, na glas jih pa ne povem, BBjevci smo z dobrimi rešitvami vedno prvi :)

Avtor: Branko Lotrič

Dobimo se na družbenih omrežjih