Kontakt

 

Posebno opozorilo imetnikom kode 95, ki ne bodo podaljšali kode v letu 2016!

To, da morate imetniki kode 95, ki ste aktivni vozniki, podaljševati veljavnost kode na podlagi obiskov rednih usposabljanj, čivkajo že ptički na drevesih. Vsi, ki se usposabljanj udeležujete redno oziroma poskrbite za podaljšanje veljavnosti svoje kode pravočasno, nimate težav.

Težave se pojavijo, če voznik rednih usposabljanj ne obiskuje redno. Tako se zgodi, da ima opravljeno redno usposabljanje za leta  2012, 2013,  2014, 2015, za leto 2016 pa je usposabljanje zamudil in bo šele v letu 2017 želel podaljšati veljavnost kode 95.  Po pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o temeljnih kvalifikacijah za voznike motornih vozil v cestnem prometu,  usposabljanje za leto 2012 zapade. Voznik mora za podaljšanje kode 95 v letu 2017 imeti opravljana redna usposabljanja po programih, ki veljajo za obdobje 2013 – 2017 oziroma program za leto 2013, 2014, ter program 1, 2, 3.

Usposabljanje za leto 2012 zapade tudi v primeru, da imate v roki vseh 5 potrdil o opravljeni obveznosti, torej potrdila 2012-2016, pa ne boste v letu 2016 pridobili zaključno spričevalo, na podlagi katerega podaljšate veljavnost kode 95.

Pozivam vse, ki imate potrdilo o opravljenem rednem usposabljanju za leto 2012 in ne želite, da vam s 1. 1. 2017 zapade, da pohitite. Nadomestite manjkajoča usposabljanja še letos in podaljšajte svojo kodo.

Avtor: Petra Krnič

Oznake: koda 95 podaljšanje kode 95 redna usposabljanja Usposabljanje
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.