Kontakt

Nekoč je v bližnji deželi, za sedmimi nakupovalnimi centri in za devetimi avtocestnimi priključki, v majhni in skromni hišici ob potočku živel kmet, ki je imel kozo, konja, kokoš in psa. Koza mu je dajala mleko in nadomeščala vrtno kosilnico, konj je nadomeščal avto in traktor, kokoš mu je in vsako jutro znesla jajce za zajtrk, pes pa mu je nadomeščal hišni zvonec in mu v gobčku nosil sveže fejstbukove novice.

Živeli so srečno, poleti in pozimi, ob sončnem in deževnem vremenu.

Nekega dne je kralj, osel po izobrazbi, objavil novico, da bodo na kmetovem pašniku zgradili ogromno stekleno stolpnico. Vanjo se bo naselilo veliko ljudi. V stolpnici bodo tudi parkirišča in trgovine ter brezplačna internetna povezava.

Koze bodo vrtnarile in skrbele za rože, konji bodo parkirani v kleti, kokoši bodo prodajale v trgovinah, pes bo varnostnik in skrbnik internetnega omrežja, kmet pa bo le užival v klimatiziranem stanovanju z razgledom na urejeno okolico. Okrog steklene stolpnice bo namesto trave položena zelena preproga iz plastičnih vlaken, namesto potočka bo ob stolpnici velik plavalni bazen, v zgornjem nadstropju pa fitnes, ki bo za kmeta nadomestilo za delo na travnikih in v hlevu.

Vsi so bili navdušeni.

Ko je bila stolpnica zgrajena, so konji nekaj časa uživali v brezdelju v podzemni garaži, koze so bile navdušene nad svežimi rastlinami, kokoši so se šopirile pred prodajnimi policami, pes je smrčal pred vhodnimi vrati, kmet pa si je privoščil počitek in užival v brskanju po fejstbuku.

Toda kmalu so se konji naveličali postajanja v garažah in so postali nervozni, koze so pospravile vse rastlinje okrog stolpnice in si, namesto da bi dajale mleko, raje lakirale parklje in urejale rogove, kokoši so bile preveč zaposlene s šopirjenjem v trgovinah, tako da niso imele več časa nesti jajc, pes se je dolgočasil, kmet pa je začel razmišljati, kaj bi lahko še počel.

Zato je s kreditom kupil travnik ob potočku, si zgradil majhno, skromno hišico in se ob koncih tedna tja preselil s kozo, konjem, kokošjo in s psom. Tu so bili vsi srečni. Koza je objedala grmovje in travo, konj se veselil, da se bo spet pasel in nosil gospodarja, kokoš je od veselja nesla jajca, pes pa je cvilil od sreče, ko je lahko spet čuval pravo posestvo. Kmet ni več potreboval fitnesa in namesto preproge iz plastičnih vlaken je gledal pravi rožnati travnik. Namesto namakanja v bazenu si je lahko privoščil kopanje v bistrem potoku.

Poln energije se je vpisal na Visoko šolo za trajnostni razvoj, odločen, da bo svet okrog sebe spet naredil živ in zelen. Še pes bi se vpisal, pa mora najprej dokončati srednjo šolo.

In tako so koza, konj, kokoš, pes in kmet čez teden delali, da so odplačevali kredit, toda do konca svojih dni so bili vsaj ob koncih tedna neskončno srečni na svojem posestvu.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.