Kontakt

Šolsko leto za srednješolce se je že začelo, študente pa kmalu čaka ta »težko pričakovani« dan. V tem obdobju nam vedno zmanjkuje časa za nam ljube stvari, pozabimo na zdravo prehrano, včasih kakšna steklenica zaide med mešane odpadke, samo zato, ker je pač bolj pri roki, nam pa se preveč mudi, da bi pazili na ločevanje. Kar naprej se vozimo z avtom, ker je vseeno hitreje kot z javnim prevozom, pa še pripelje nas tik »do vrat«.

S takšnim početjem nič kaj dosti dobrega ne naredimo za naš planet, da bi se otresel negativnih vplivov, ki ga ogrožajo. Če odvržemo eno samo samcato steklenico tja, kamor sodi, poskrbimo za dodatne 4 ure aktivnega (!!!) delovanja žarnice. Ha! Ste to vedeli? No, sama namreč nisem in naslednjič, ko se mi bo mudilo, bom zelo premislila, kam gre določen odpadek, saj se da več kot 80 % vseh gospodinjskih odpadkov reciklirati. Mogoče bom celo večkrat uporabila javni prevoz - z otroki je to pravzaprav lahko zelo zabavno. En poln avtobus namreč nadomesti kar 40 avtomobilov. Ja, res ni potrebe, da greva s sosedo vsaka s svojim avtom v službo, ko pa imava službi narazen slab kilometer.

Po vseh teh informacijah sem se močno zamislila nad našim ravnanjem do okolja in ugotovila, da je poklic okoljevarstvenika poklic prihodnosti. Le z racionalnim ravnanjem s surovinami, recikliranjem in varovanjem Zemlje bomo v prihodnosti lahko funkcionirali, brez strokovnjakov na področjih energetike, ravnanja z odpadki, komunalnih dejavnostih, trajnostnega prometa, prostorskega načrtovanja, gozdarstva, kmetijstva, upravljanja voda, ekološkega turizma in gospodarstva ne bomo mogli obstajati.

Še dobro da ima BB nov visokošolski program Varstvo okolja in še cel mesec vpisuje nove študente. :)

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.