Kontakt

 

Pogosto beremo in slišimo, da so časi drugačni. Res je, vse se spreminja - način življenja, povezanost družinskih članov, odnosi v službi ter vključenost v družbo. Spreminja se naša skrb za najmlajše, malo starejše in (skoraj) odrasle otroke.

Mnenja strokovnjakov

Strokovnjaki imajo o vzgoji in izobraževanju različna mnenja, včasih popolnoma nasprotujoča.

Kdo ima prav, po katerem navodilu naj ravnamo, da bomo svojim naslednikom omogočili čim lepše, kakovostno življenje, izobrazbo, ki mu je pisana na kožo, službo, ki jo bo z veseljem opravljal in prihodke, s katerimi bo lahko dostojno živel?

Verjetno se vsi sprašujemo, kje je meja, do katere mere pomagati in svetovati svojemu otroku. Se je pametno odločiti namesto njega, ker imamo več izkušenj, ker želimo, da je uspešen in se v šoli dobro počuti?

Odločitev o izbiri šole

Ravno v tem času, se malo starejši otroci odločajo o nadaljnjem izobraževanju. Veliko medijskega prostora je zapolnjenega s tovrstnimi informacijami in oglasi najboljših izobraževalnih institucij, zato nas premami, da tudi odrasli začnemo razmišljati, da bi se ponovno vpisali v šolo –  vendar zase vemo, v kateri šoli in na katerem področju želimo poglobiti svoje znanje.

Kdo pa lahko pri odločitvi o izbiri področja in načina izobraževanja pomaga našemu otroku? So to šolski strokovnjaki ali mi, starši, ki otroka najbolje poznamo, spremljamo njegovo pot in vemo, kje se mu zatika in kje blesti?

Čeprav je odrasla oseba, pripravljena na samostojno življenje, mu lahko pri izbiri šole pomagamo. Ali naj se otrok za vsako ceno izobražuje v instituciji, ki mu ne ustreza ali naj izbere tako, kjer se bo dobro počutil, bo zato uspešnejši in bo hitreje prišel do želene izobrazbe, pa tudi do prave zaposlitve?

Če ne bomo poskusili, ne bomo izkusili

Včasih se moramo odločiti drugače kot večina. Mogoče otroka rešimo pred 10-letnim tavanjem po različnih izobraževalnih institucijah in mu kot starši finančno pomagamo, da se odloči za drugačen način, na primer za izobraževanje v sistemu izobraževanja odraslih. Na ta način bomo sicer še nekaj časa finančno skrbeli zanj, že čez leto ali dve pa bomo skupaj z njim priznali, da je bila to odlična odločitev.

Niso le časi drugačni, danes ljudje tudi priznamo, da smo si različni in ne ustreza vsem enako. Prav je tako, zato imamo tudi različne sisteme izobraževanja.

Avtor: Maja Zalokar

Oznake: izbira Izobraževanje študij študij ob delu
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.