Kontakt

Pri velikem številu ljudi usklajevanje obveznosti predstavlja oviro. Mnogi to navajajo kot edini zadržek, ko se odločajo za izobraževanje, študij ali pridobivanje novih znanj. Je že res … čas je tista dobrina, ki je omejena. Nihče je nima več kot ostali. Kaj bomo s tem časom počeli, pa je resnično osebna odločitev. Izbor načina študija, ki odgovarja nam osebno, lahko tako življenjsko odločitev močno olajša. Izberite torej pravega zase.

Osebno zadovoljstvo, novo znanje, napredovanje ali zamenjava karierne poti … vse to so lahko učinki študija. Ob delu, družinskih in številnih drugih obveznostih se nam včasih zdi to nemogoče. Pa vendarle gre, saj obstaja študij, ki združuje prednosti rednega študija in študija na daljavo.

Govorimo o študiju od doma. Kaj to pomeni?

Predavanja

Predavanja potekajo v običajni obliki v predavalnici, vendar niso obvezna. Prednost predavanj je v tem, da ste v stiku s svojimi »sošolci in sošolkami«. Skupina spodbudno vpliva na motivacijo, zato svoje študente iskreno spodbujamo …  udeležite se jih takrat, ko se jih lahko, oziroma je glede na vsebino za vas to smiselno. Snov vam predstavi predavatelj, ki je za to področje strokovnjak. Tako imate možnost aktivnega sodelovanja, kar pomeni, da snov povezujete s svojimi praktičnimi izzivi na delovnem mestu. Na ta način učenje laže steče.

Predavanja potekajo modularno – naenkrat poslušate predavanja enega predmeta, čemur sledi izpit. Veselje ob opravljenih obveznostih v skupini pa so edinstvena izkušnja, ki vam da krila za nadaljevanje.

Spletne učilnice

Spletne učilnice so vam na voljo ves čas. V njej so navodila, učna gradiva in druge za posamezni predmet posebne vsebine (vaje za utrjevanje, zanimive povezave, pogosta vprašanja …). Predavatelji torej objavijo vse potrebne vsebine, da se lahko na izpit pripravite tudi popolnoma samostojno. Podobno torej študiju na daljavo, le brez točno določenih terminov, ko morate biti pred ekranom računalnika. Skrbi, ali boste zmogli zaradi izmen ali skrbi za male otroke tako ni več.

Osebni izobraževalni načrt

Za vas lahko pripravimo individualni izobraževalni načrt. Glede na želje glede zaključka, že opravljene obveznosti, skladno z morebitnimi omejitvami in/ali daljšimi odsotnostmi, se dogovorimo za termine opravljanja vaših obveznosti. Nekateri želijo študij zaključiti v čim krajšem času, zato jim omogočimo predčasno opravljanje izpitov. Profesionalni športniki potrebujejo več posluha za sezonsko usklajevanje terminov obveznosti. Nekateri naši študenti pa so na daljših poslovnih potovanjih v tujini in želijo izpite opravljati strnjeno – v času, ko so doma. To je v šoli B&B mogoče.

Imate vprašanje, na katero nismo odgovorili?

Odločitev za vrnitev v šolske klopi ali le nadaljevanje študija je pogosto zaradi zrelejšega razmišljanja premišljena. In prav je tako. Vabljeni, da se dogovorite za svoj termin svetovanja in pridobite vse za sebe potrebne informacije. Ob podpori svetovalnega in kariernega centra ter individualnega svetovanja bomo z ramo ob rami ves čas študija.

Avtor: Tatjana Čeh Naglič

Dobimo se na družbenih omrežjih