Kontakt

1. Preberete razpis

Opravljanje študijske prakse v tujini predstavlja nadgradnjo formalnega izobraževanja in ima lahko zelo pozitiven vpliv na vašo nadaljnjo kariero. Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da je delo v tujini več kot samo učenje. Je spoznavanje nove kulture, ljudi in širjenje lastnega obzorja. Izkušnja, ki, hočeš ali nočeš, človeka zaznamuje.

Šola B&B je v letu 2013 pridobila Erasmus listino za terciarno izobraževanje, kar ji omogoča, da sodeluje v Erasmus+ projektih. V praksi to pomeni, da študenti naše šole odidejo na študijsko izmenjavo v tujino. Trenutno imamo odprt interni razpis za opravljanje študijske prakse. Vse študente vabimo, da si razpis preberete.

2. Oddate prijavni obrazec v referat šole B&B

Prvi korak ja za vami. Vzemite si čas za kratek razmislek. Če v sebi začutite mravljince, ki vam govorijo, da je to tisto pravo, kar ste si od nekdaj želeli, ne odlašajte, stopite v akcijo. Izpolnite prijavni obrazec, napišite kratko motivacijsko pismo in oba obrazca oddajte v referat šole B&B. Kmalu vas bomo poklicali in povabili in informativni pogovor.

3. Poiščete primerno organizacijo in delovno mesto

Ne dvomimo, prepričali nas boste, da ste prav vi tisti študent, ki si zasluži mobilnost. Čas je za tretji korak, izbira primerne organizacije, kjer boste opravljali študijsko prakso. Mogoče je ta korak najtežji, vendar se ga nikar ne ustrašite, pomagali vam bomo.

Na spodnjih spletnih povezavah najdete nekaj namigov, ki vam bodo v pomoč pri iskanju primernega delovnega mesta:  

ErasmusIntern.org http://erasmusintern.org
 Erasmus alumni http://www.esaa-eu.org
GaragErasmus http://www.garagerasmus.org
JOE+ https://leonet.joeplus.org/en
Praxis http://www.praxisnetwork.eu
EURES https://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=links&lang=sl&catId=2591&parentId=0

Lahko pa izberete nekoliko lažjo pot. Kot šola smo navezali stik z nekaterimi agencijami v tujini, ki v vašem imenu poiščejo primerno delovno mesto, poskrbijo za nastanitev in integracijo v okolje. Slaba stran te izbire je, da morate storitev plačati.

4. Uredite administrativni del mobilnosti

Večina priprav na mobilnost je za vami. Urediti je treba še administrativni del.  

V šoli bomo pripravili »Learning Agreement«, ki služi kot tripartitna pogodba in načrt praktičnega usposabljanja. Kot študent ste v okviru projekta Eramus+ upravičeni do finančne dotacije, višina te pa je odvisna od države gostiteljice.

Skupina 1: 500 EUR / mesec:

Države programa z visokimi življenjskimi stroški – Danska, Irska, Francija, Italija, Avstrija, Finska, Švedska, Velika Britanija, Liechtenstein, Norveška.

Skupina 2:  450 EUR / mesec:

Države programa s srednje visokimi življenjskimi stroški – Belgija, Češka republika, Nemčija, Grčija, Španija, Hrvaška, Ciper, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Slovenija, Islandija, Turčija.

Skupina 3:  400 EUR / mesec:

Države programa z nizkimi življenjskimi stroški – Bolgarija, Estonija, Latvija, Litva, Madžarska, Malta, Poljska, Romunija, Slovaška, Republika Makedonija.

Študentu se za namen mobilnosti študijske prakse odobri dodaten znesek v višini 100 EUR / mesec.


 

5. Odhod na študijsko prakso v tujino

Čas je, da se načrti realizirajo v praksi. Kupite letalsko karto, spakirate kovčke, stisnete roko svojim bližnjim in se podaste dogodivščini naproti. Čakajo vas zanimivi, nepozabni meseci.

 

Se vam porajajo dvomi in niste povsem prepričani ali si to resnično želite? Preberite blog 7 razlogov za študij v tujini. Želimo vam veliko poguma pri sprejemanju odločitev na vaši karierne poti. 

Dobimo se na družbenih omrežjih
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.