Kontakt

Visoka strokovna šola je marsikateremu študentu ali zaposlenemu na videz nedosegljiva, saj je želja po kvalitetnemu življenjskemu stilu premočna. Razveselimo te lahko, da v današnjih časih ni več treba žrtvovati časa z otroki ali najljubše vadbe v fitnesu na račun izobraževanja.

Te zanima kako?

V B&B Izobraževalnem centru je študij prilagojen tebi in tvojim željam, študijske obveznosti pa lahko opravljaš tudi na daljavo. Preveri, kako je videti študij, ki se prilagodi tvojemu življenjskemu slogu.

Naredi prvi korak k razvoju svoje kariere in se prijavi na osebni posvet.  

Začetki so najtežji, zato kar pogumno naredi prvi korak. Vsak naslednji bo lažji, še posebej, ker ti je na voljo pomoč prav na vseh področjih in v vseh korakih – pred vpisom in med šolanjem. Pomembno je, da se zavedaš, da je študij v visoki strokovni šoli naravnan na način, ki ti bo omogočal nemoteno delati, trpelo pa ne bo niti tvoje zasebno življenje. Za to poskrbimo zaposleni v B&B Izobraževalnem centru, ki te proaktivno usmerjamo in ti svetujemo pri opravljanju vseh študijskih obveznosti.

Odkrit pogovor s strokovnim sodelavcem je osnova za kvaliteten študijski plan.

Ker se v Visoko strokovno šolo za trajnostni razvoj vpisujete študenti, ki prihajate z različnih področij in z raznovrstnimi znanji, je pomembno, da na individualnemu posvetu razkriješ vse podatke, ki so pomembni za individualno prilagojen študij. Ti podatki so na varnem in namenjeni izključno za namen oblikovanja tebi prilagojenega študija. 

1. Seznam že pridobljenih znanj

Pripravi seznam dokumentov, ki izkazujejo, kakšno imaš formalno izobrazbo. Predloži tudi dokumente, ki potrjujejo znanja pridobljena preko tečajev ali drugih neformalnih izobraževanj. Če imaš morda na kakšni drugi visoki šoli že opravljene kakšne predmete, a študija tam ne želiš dokončati, prinesi dokazila, ki potrjujejo ta znanja. Pri pripravi plana študijskih obveznosti namreč upoštevamo vsa možna pridobljena znanja, saj se tako lahko skrajša čas trajanja študija.

2. Okoliščine, ki lahko vplivajo na potek šolanja

Bolj kot ste študenti odprti glede življenjskega sloga, ki vključuje koordiniranje službe in zasebnega življenja, lažje se pripravi kakovosten študijski plan. Strokovni sodelavci z osebnim pristopom tako lahko glede na posameznikove zmožnosti in potrebe predlagajo primeren časovni potek šolanja in okvirni datum zaključka. Na tak način študentom lahko omogočimo tudi dovolj časa za zasebne aktivnosti, kot so obisk otrokove šolske predstave, kakšno praznovanje ali preprosto druženje s prijatelji, saj se pri planiranju upošteva izražene želje in potrebe.

Ker se včasih zgodi, da zadeve ne grejo čisto po načrtu, lahko tudi med šolanjem študenti računate na podporo strokovnih sodelavcev, saj se redno spremlja napredek in doseganje vmesnih ciljev.  Skozi pogovor in usklajevanje referenta in študenta se posodobi študijski plan, ki pomaga prebroditi težke trenutke in na novo definira korake in časovnico doseganja ciljev. Pomembno nam je, da se težave nagovori in rešuje sproti.

Zakaj potrebuješ individualni posvet?

Študijski plan ti omogoča, da si svoj čas lahko čim bolj optimalno zorganiziraš. Tako boš bolj samozavestno pristopil/a k študiju, saj bo diploma zaradi definiranih vmesnih korakov videti lažje dosegljiva. Ampak ne le videti, tudi dejansko boš z vsakim obkljukanim dosežkom bližje končnemu cilju. Z zagotovostjo upamo trditi, da vsaka kljukica doda zagon in zviša motivacijo, ki je pri študiju še tako pomembna. Zato ne odlašaj in si čim prej rezerviraj svoj termin za posvet, ki je popolnoma neobvezujoč in brezplačen. 

Z vpisom v Visoko strokovno šolo za trajnostni razvoj ne pridobiš le individualnega svetovanja, ampak tudi karierno svetovanje, s katerim ti pomagamo poglobiti znanje s področja vodenja kariere in razvoja zaposlitvenih kompetenc. S pomočjo osebnega svetovalca se naučiš prepoznati lastna znanja in spretnosti, ugotoviti, kako stopiti iz množice ter identificirati ključne dejavnike, ki ti bodo pomagali v karieri stopiti stopničko višje.

Kako je videti študij?

Z vpisom se tvoje nadaljevanje izobraževanja šele začne. Da ti bo karseda lahko, imaš prost dostop do vseh predavanj in vaj. Če se v terminu predavanj (v živo ali prek orodja MS Teams) dogodka ne moreš udeležiti, si vsebino lahko kadarkoli ogledaš v e-učilnici. Tam so zbrana vsa e-gradiva, med njimi tudi tvoje zadolžitve in obveznosti.

Pri tvojem usvajanju znanj te stalno vzpodbujajo profesorji in predavatelji, ki ne bodo izgubljali tvojega časa z neuporabnimi dejstvi. Predmetnik, teme ter način podajanja snovi temeljijo na uporabnem znanju in deljenju izkušenj, ki ga pridobivajo s svojim delovanjem v gospodarstvenih vodah, zaradi česar boš znanje lahko takoj uporabil/a v praksi.

Za lažje sodelovanje pri vajah in predavanjih dobiš tudi dostop do programa Microsoft Office 365, s katerim imaš možnost urejati vse svoje naloge in prek orodij komunicirati s profesorji in kolegi. Prav tako dobiš članstvo v knjižnici, kjer lahko najdeš dodatna gradiva za bolj poglobljeno znanje.

V visoki strokovni šoli izobraževanje poteka tudi na daljavo.
V visoki strokovni šoli izobraževanje poteka tudi na daljavo.

Kako potekajo izpiti?

Roki za opravljanje izpitov so znani vnaprej, zato imaš dovolj časa, da se nanje dobro pripraviš. Šolnina krije trikratno opravljanje vsakega izpita na predmetniku. Ker je študij prilagojen tvojemu tempu, se lahko dogovoriš za individualne roke, saj želimo, da imaš dovolj časa za ustrezno pripravo na izpit in uspešno opravljen preizkus. Včasih kljub vsemu pride do situacije, da se predpisani roki prekrivajo s tvojimi drugimi obveznostmi.

Kakšne so možnosti plačila?

Študij v Visoki strokovni šoli za trajnostni razvoj poteka izredno, zato je plačljiv. V primerjavi s šolninami v drugih zavodih je med cenejšimi, kljub temi pa predstavlja dodaten strošek gospodinjstva. Iz tega razloga ti omogočamo, da šolnino plačuješ mesečno, v 10 obrokih. 

Študij, ki iz prve poskrbi za vse.

Poleg tega, da je študij v Visoki strokovni šoli za trajnostni razvoj popolnoma prilagojen tvojemu življenjskemu slogu in je korakom pridobivanja izobrazbe enostavno slediti, pa si lahko tudi brez skrbi glede morebitnih skritih stroškov. S šolnino je pokrito popolnoma vse, kar potrebuješ za uspešno opravljanje izpitov. 

Sedaj ni več razloga, da odlašaš z vpisom in pridobiš naziv diplomiranega okoljevarstvenika/okoljevarstvenice.

Prijavi se na osebni posvet in izvedi vse podrobnosti o študiju na Visoki šoli za trajnostni razvoj.

Dobimo se na družbenih omrežjih