Kontakt

V torek, 16. 10. 2018 je kompetenčni center Logins, v katerem je B&B v vlogi projektne pisarne, v sodelovanju z revijo Kamion&Bus pripravil strokovno konferenco z naslovom »Kadrovski izzivi in pametne tehnologije v transportu in logistiki«.

Na konferenci smo z zaključnim videom predstavili dosežke projekta Logins - partnerskih podjetij združenih v kompetenčni center za logistiko.

Direktor podjetja Brce d.o.o., Tadej Brce je predstavil strategije pri zaposlovanju in usposabljanju voznikov v njihovem podjetju; Marjan Nahtigal iz Ministrstva za infrastrukturo RS je predstavil zakonske podlage, uredbe in direktive EU road package; Robert Sever iz GZS je predstavil trende v logistiki; Nataša Kozorog Cmiljanič iz Darsa je predstavila izkušnje z uvedbo novega elektronskega cestninjenja – DarsGO; pravila in novosti s področja pametnih tahografov je predstavil Jože Cuderman s podjetja Tahografi Cuderman d.o.o.; s problematiko »vikend« počitkov v kabini nas je seznanil Zdravko Igličar z Ministrstva za infrastrukturo RS; z izzivi Last mile delivery pa nas je soočil direktor podjetja B&B d.o.o., Brane Lotrič.

Konference so se v velikem številu udeležili predstavniki podjetij, ki delujejo v cestnem prometu, spremljajočih dejavnostih v kopenskem, zračnem in pomorskem prometu ter špediciji, predstavniki Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada, Gospodarske zbornice Slovenije – združenje za promet in Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije ter predstavniki slovenskih medijev.

Dobimo se na družbenih omrežjih