Kontakt

Karierni center

Svetovanje

Vabimo vse udeležence, diplomante, predavatelje vseh programov šole BB in delodajalce, da se oglasite v pisarni kariernega centra in se pogovorite z ekipo izkušenih strokovnjakov.

Karierni center organizira dogodke, delavnice in individualna svetovanja, povezana z različnimi temami, kot so: načrtovanje kariere, priprava življenjepisa in ponudbe za zaposlitev, obiske delodajalcev s predstavitvami načina kadrovanja, pogajanja o višini plače in druge aktivnosti, povezane z delom in zaposlitvijo.

Aktivno spremljanje trga dela je kompetenca, ki se je lahko naučite. Študentom in dijakom nudimo tudi pomoč pri iskanju primernega delodajalca za praktično izobraževanje. Vse postopke povezane s praktičnim izobraževanjem si lahko preberete v Pravilniku o praktičnem izobraževanju.

Preverite prosta delovna mesta in možnosti za opravljanje prakse ter najdite druge koristne napotke v spletni učilnici Karierni center.

Karierno svetovanje je namenjeno vsem, ki želijo poglobiti znanje s področja vodenja kariere in razvoja zaposlitvenih kompetenc. S pomočjo osebnega svetovalca boste: 

  • prepoznali lastne kompetence,
  • spoznali ključne dejavnike, potrebne za karierni uspeh,
  • ugotovili kako stopiti iz množice in prepričati delodajalca,
  • usvojili sodobne veščine učinkovitega nastopa na trgu dela.

Karierni center izvaja tudi aktivnosti za mlade in njihove starše:

  • delavnice za starše,
  • delavnice za mladostnike,
  • predstavitve poklicev za učence in dijake ter
  • individualna svetovanja.

Bi želeli predstavitev ali izvedbo na vaši šoli, na prireditvi ali v vašem podjetju?

Delodajalci

Karierni center načrtuje predstavitve podjetij skozi celotno šolsko/študijsko leto. Tako vaše podjetje in karierne priložnosti pri vas kot tudi možnosti sodelovanja pri projektnih nalogah, študijski praksi, lahko predstavite na naših lokacijah v Ljubljani in Kranju. Dogovorili se bomo za ustrezen termin, obliko predstavitve, lahko pa načrtujemo tudi prostor za hitre intervjuje. Prav tako lahko študentom in dijakom predstavimo možnost obiska podjetja. V večini primerov gre za enodnevne obiske, ki nudijo možnost pobližje spoznati delovanje, prostore in vzdušje podjetja. Prednost za podjetja je, da lahko ciljno predstavijo sebe in pobližje spoznajo potencialne nove sodelavce. Nudimo vam tudi možnost predstavitve aktualnih prostih delovnih mest preko naše spletne učilnice kariernega centra.

 

Unikatno-ime-za-slide...--da-se-lazje/tatjana_small

»Predavanja so bila izjemno zanimiva. Način predavanja je bil energičen. Aktivno smo bili vključeni v sodelovanje. Mentorica nas je spodbujala in motivirala.«

Unikatno-ime-za-slide...--da-se-lazje/dscana_peklenik_kr_small

»Predstavljeno je bilo zelo na zabaven in zanimiv način. Izredno dobra mentorica. Pohvalno. Več od pričakovanega.« 

Kariera

Več kot desetletje že izvajamo poglobljeno karierno svetovanje in dolgoročno spremljamo zadovoljstvo z našim delom. Vsebine prilagajamo ciljnim skupinam in stalno izobražujemo ter usposabljamo naše karierne svetovalke. Osredotočamo se na posameznika in njegove potrebe. Sodelujemo tudi v državni delovni skupini za oblikovanje medresorskih smernic kakovosti in nadaljnji razvoj sistema kakovosti vseživljenjske karierne orientacije. Pri svojem delu uporabljamo in spoštujemo etične standarde IAEVG (Mednarodno združenje za izobraževalno in poklicno orientacijo).

Uspehi in zadovoljstvo naših udeležencev na novih delovnih mestih so vodilo za naš nadaljnji razvoj.

Tatjana Čeh Naglič

Tatjana Čeh Naglič

Vodja kariernega centra

tatjana.ceh-naglic@bb.si 041 680 229

Pridružite se

V svojo družbo vabimo sodelavce, ki ste pripravljeni sprejeti izzive, ljudi, ki si želite novih izkušenj in znanj in so pripravljeni tvegati. Cenimo znanje, ustvarjalnost, pozitiven pogled in sodelovanje. Sodelavcem omogočamo optimalne pogoje za delo in nadaljnji razvoj. V svojo sredino vabimo obetavne posameznike, ki v našem podjetju prepoznavate skupne vrednote, vizijo in priložnosti za nadaljnji razvoj svoje kariere.

 

Prosta delovna mesta:

V šoli vožnje /avtošoli iščemo učitelje vožnje/vozniške inštruktorje za območje Gorenjske.

 

Kljub temu lahko vsi tisti, ki ste se v zgornjih vrsticah prepoznali, pošljete motivacijsko pismo z življenjepisom na elektronski naslov grega.kramar@bb.si.

Vašo dokumentacijo bomo obravnavali zaupno in vas v primeru potreb o možnostih sodelovanja tudi obvestili.

 

Želite predavati na šoli BBICES, na srednješolskih, višješolskih ali visokošolskem strokovnem programu?

Pogoj

  • ustrezna stopnja in vrsta izobrazbe (ustrezno strokovno področje; najmanj univerzitetna ali 2. bolonjska stopnja) in
  • dosežki na področju stroke in izobraževanja.

Za višješolskega predavatelja lahko kandidirate za največ tri višješolske predmete oziroma tri področja hkrati. Kataloge znanj za posamezni višješolski program si lahko pogledate na spletni strani Centra RS za poklicno izobraževanje. Merila in postopek za imenovanje predavateljev višjih strokovnih šol sta pojasnjena na spletni strani ministrstva.

 

Podrobnosti in kontakt

mag. Maja Zalokar, univ. dipl. org., ravnateljica

Kaj je tečaj cestno prometnih predpisov (CPP)?
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.