Kontakt

Vse pogosteje vidimo spodbudne teste električnih avtomobilov in pri tem se vprašam, kdaj bo tudi na področju avtošol ugodna klima za uporabo avtomobilov na električni ali hibridni pogon.


Vir: http://www.stratadata.com.au/have-an-electric-car-live-in-a-high-rise-we..., 17. 11. 2015.

Zakaj v avtošoli nimamo električnih ali vsaj hibridnih vozil?

Največjo težavo vidim v opremljenosti električnih in hibridnih vozil z avtomatskimi menjalniki. Če opravimo vozniški izpit z avtomobilom z avtomatskim menjalnikom, se nam v vozniško dovoljenje vpiše koda omejitve 78, kar pomeni, da smemo voziti le avtomobile z avtomatskim menjalnikom.

Če bi želeli kdaj voziti avtomobil s klasičnim – ročnim menjalnikom, bi morali poskrbeti za izbris kode 78 iz vozniškega dovoljenja. To pomeni, da bi morali praviti praktični del vozniškega izpita tudi z avtomobilom s klasičnim menjalnikom in oddati vlogo za izdajo novega vozniškega dovoljenja.

Ali je ponovno opravljanje vozniškega izpita res nujno, saj je vožnja vse kaj več kot le pretikanje prestav? Bi bilo morda bolje, če bi namesto dodatnega vozniškega izpita opravili nadgradnjo – trening varne vožnje z avtomobilom s klasičnim menjalnikom?

Avtor: Matjaž Mozetič

Dobimo se na družbenih omrežjih