Kontakt

V svetu, polnem teoretikov, je inženir visoko cenjen poklic. Inženir je »oseba, ki zasnuje ali zgradi nekaj z uporabo znanstvenih načel«. Poklici, kot so inženir strojništva, inženir elektroenergetike, inženir logistike in podobni, so zelo cenjeni in iskani, saj predstavljajo ljudi, ki vedo, kaj delajo in predvsem znajo svoje znanje uporabiti tudi v praksi.

Poglejmo si katere prednosti so izpostavili kar inženirji sami.

 

Napredovanje

Z nazivom inženir imš zaradi širokega spektra znanja in praktičnih izkušenj precej možnosti napredovanja, prav tako tudi zelo hitro, lahko že v mladih letih, dobiš dobro in odgovorno zaposlitev.

 

Potovanja

Inženirji pogosto delujejo na globalni ravni, v multinacionalkah, na področjih, ki zahtevajo podrobno poznavanje zadev na različnih delih sveta, npr. pomanjkanje hrane in pitne vode, logistika, varstvo okolja in izboljšanje kakovosti vsakdanjega življenja. Če želiš potovati in videti svet, postani inženir.

Ustvarjalnost

Pri inženirjih ne gre le za logične procese, ampak tudi za ustvarjalnost. Delo nikoli ni dolgočasno, tehnologija se spreminja vsako minuto in tako inženir s svojim kritičnim razmišljanjem in kreativnostjo vsak dan znova nadgrajuje svoja znanja, izboljšuje izdelke, ustvarja nove stvari in išče rešitve za težave, ki se pojavljajo ob hitrem tehnološkem napredku.

Če združiš tehnična in znanstvena znanja s kreativnostjo, boš zagotovo nepogrešljiv člen v vsakem delovnem okolju.

 

Plača

Vemo, da denar ni vse, je pa fino, če ga imaš, in inženirji so srečneži, za katere je znano, da imajo zelo dobre plače. V primerjavi z znanstveniki, ki za svoje delo potrebujejo visoko stopnjo izobrazbe, ima inženir z diplomo ogromno pooblastil pri svojem delu in velik vpliv na tehnološki razvoj v svetu.

Ugotovili smo, da so inženirji zakon, da svet brez njih ne funkcionira in celo v obdobjih, ko služb ni na pretek, se njim ni treba bati zanjo.

 

Razlogov, zakaj postati inženir, je več kot dovolj. V primeru, da te zgoraj našteti razlogi niso povsem prepričali ali pa imaš dodatna vprašanja, smo v B&B izobraževalnem centru vedno na voljo za posvet in pomoč pri odločitvi.

Za lažjo odločitev ti nudimo izdelavo brezplačnega izobraževalnega načrta, pripravljenega posebej zate.

Želim osebni izobraževalni načrt

 

Avtor: Kaja Kramar

Dobimo se na družbenih omrežjih