Kontakt

V pogovoru z nekdanjimi sošolci se pogosto spomnimo, kako so ga »biksali« naši učitelji, pedagogi, ravnatelji in drugo šolsko osebje. To so sami lepi spomini, čeprav morda dogodki sami niso bili tako prijetni. Tu pa je nekaj »cvetk«, ob katerih profesorji in drugi predavatelji dobimo zelene pike.

"A loh sam mal uč vržete …"

Ne, ne morem. Ga bom še potrebovala. Kdor od učitelja pričakuje, da bo izdelek pogledal le na hitro, je skromen v svojih pričakovanjih, torej je s svojim znanjem hitro zadovoljen. Učitelji pa se najbolj veselimo študentov in drugih udeležencev, ki so tako do sebe kot do predavatelja zahtevni, hočejo vedeti več, hočejo konkretne odgovore na svoja vprašanja. Nič hudega, če smo kdaj v zadregi, ker ne znamo odgovoriti na vsa vprašanja. Bomo preverili, pa bo.

"Samo da je pozitivno."

Namigujete? Boste zadovoljni z najnižjo pozitivno oceno, samo da je? Tudi če je podarjena? Seveda, saj se podarjenemu konju ne gleda v zobe … V bistvu je v šoli najtežje biti zadosten. Če se malo potrudiš, dobiš vsaj dobro oceno. To pripomore k občutku uspeha, torej k večji samozavesti. Študij vsekakor je način za izboljševanje samozavesti, vsaj na BB ga tako razumemo.

"Rada bi samo čim prej diplomirala."

In potem skrivala svoje diplomsko delo pred očmi javnosti? Ne, tako to ne gre. Diplomirajte z užitkom. Bodite ponosni na svoje delo, pokažite ga vsakomur. Povabite na zagovor diplome svoje starše, partnerja, otroke. Naj vidijo, kaj ste pripravili in kako suvereno znate to predstaviti. Izberite temo, ki vas zanima. Vsak trenutek, ki ga boste porabili za nalogo, bo dragocen.

"A to se moramo vse naučit?"

Ne. Prav pa je, da razumete snov in jo znate uporabiti v novih okoliščinah. Na šoli BB redko zahtevamo zgolj ponavljanje pridobljenega znanja. Spodbujamo pa vse ideje, ki pridejo od zunaj, z njimi smo se pripravljeni ukvarjati več kot s predpisano učno snovjo. Želimo, da je pridobljeno znanje temelj, na katerem lahko gradimo nova spoznanja. Čim samostojneje, sicer pa smo tudi po zaključku študija na voljo za pomoč pri raziskovanju zanimivih področij.

"A mi lahko samo namignete, kaj bo na izpitu?"

Ne, namigujemo pa ne. Je pa prav, da vprašate. Spodbujamo spraševanje, radovednost, samostojno delo.

Naši študenti tudi zaradi takih in drugačnih »predrznih« vprašanj dobijo več. Več znanja, več sodelovanja, več poznanstev … Ki so vedno in povsod lahko samo koristna.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.