Kontakt

Vlasta Jeromel je diplomantka BB, ki je v enem študijskem letu opravila vse izpite in diplomirala. Zakaj? Ker se ji je mudilo in ker je lahko. Šola BB ji je namreč to omogočila. Po višješolski diplomi je študij nadaljevala na visokošolski stopnji, trenutno pa je vpisana na magistrski program 2. stopnje.

1. Kje ste izvedeli za našo šolo, kaj vas je prepričalo, da ste se vpisali na B&B?

Vašo šolo sem našla na internetni strani, pogovor z vami po telefonu me je prepričal, da je to prava odločitev, čeprav so bila predavanja v Kamniku in Domžalah, prihajam pa iz Slovenj Gradca.

2. Ste bili z organizacijo študija zadovoljni, kaj vam je bilo najbolj všeč?

Študij je bil zasnovan tako, da ga z lahkoto opraviš, če delaš en letnik, mene je pa malo obremenjevala to, da sem se morala 4-krat tedensko peljati na predavanje, zvečer pa še uro in pol nazaj domov.  Zato mi je veliko pomenilo, da sem bila o vseh spremembah urnika pravočasno obveščena. Najbolj všeč mi je bilo to, da delate za svoje študente in ne proti nam. Imela sem sošolko, ki je bila včasih v finančni stiski, ker ni dobivala redne plače. Kljub temu je vedno lahko pristopila k izpitu, vodstvo šole je vedno vse razumelo. Sploh pa še danes ne morem verjeti, da ste samo zame uredili predavanje iz nemščine. To je bilo čudovito, saj sem bila vseskozi sama s profesorico ter sem tako osvojila največ, kar se je dalo. Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje na predavanjih, dobri in strokovni profesorji, odnos vodstva do vseh nas.

3. Kakšne so bile vaše izkušnje s predavatelji?

Predavatelji so bili dobri, polni strokovnega znanja, nekateri so bili nadpovprečni.

4. Kateri predmet se vam je zdel najbolj zanimiv in zakaj?

Seveda je bilo najbolj zanimivo na strokovnih predavanjih o nepremičninah, saj se s tem ukvarjam.

5. Kako vam je uspelo tako hitro doštudirati – poleg službenih in družinskih obveznosti, in še to – prihajate iz Slovenj Gradca?

Kot izziv sem vzela informacijo, da lahko opravljam dva letnika hkrati. Ponujeno nam je bilo gradivo in omogočena prijava na izpite. Zagotovo sem se odločila prav; k uspehu je pripomoglo dejstvo, da sledim postavljenim ciljem in odgovornost postavljam na prvo mesto. Študij v zrelih letih se najbrž zelo razlikuje od tistega, ki ga nadaljuješ takoj po srednji šoli. Sama sem skoraj pri vseh predmetih imela veliko delovnih izkušenj in praktičnega znanja, česar moje najmlajše sošolke in sošolci niso imeli. Sama sem potrebovala za vsak izpit samo en dan za učenje, vse ostalo sem odnesla s predavanj, edino statistiko sem se  morala malo bolj poglobljeno učiti in pripraviti. Doma smo hkrati študirali trije – poleg mene še oba otroka, zato je bilo kar pestro. Imela pa sem veliko podporo moža in zlato taščo, ki je priskočila na pomoč pri kakšnem kosilu, kadar sem bila na tesnem s časom. Precej časa sem namreč porabila za vožnjo. Pa je vse šlo, ker sem to počela s ciljem, da diplomiram. Priznam, da pa nisem niti v sanjah verjela, da lahko oba letnika in diplomo spravim "pod streho" v enem letu.

6. Kakšne so vaše izkušnje s študijem v odrasli dobi?

Študij v odrasli dobi je na pol končan, že ko se vpišeš, saj tu igrajo pomembno vlogo delovne izkušnje, razen če se ne vpišeš na kakšen študij, ki ni povezan z delom v preteklem obdobju.

7. Kaj vam je prinesel zaključek/diploma višješolskega študija?

Samozavesti mi ni manjkalo niti ko sem se vpisovala niti ko sem 21. oktobra diplomirala, 23. oktobra pa nadaljevala študij na visoki stopnji. Seveda sem tokrat sama postavila pogoj, da mi morajo omogočiti opravljanje izpitov za oba letnika hkrati. Zadnji izpit za oba letnika sem opravila 8. junija naslednje leto. Diplomo pa sem potem odložila za celo leto, najbolj zaradi organizacijskih razlogov.

Julija lani sem diplomirala, sedaj pa sem vpisana na magistrski študij – pravo in management nepremičnin.

Pa da ne pozabim. Kot veste, mi je zato, ker nisem šla na obnovitveni seminar za nepremičninarje, propadla licenca. Na osnovi višješolske diplome B&B in glede na dolgoletne izkušnje pri delu z nepremičninami so mi na CPU obnovili licenco brez opravljanja izpitov. Tako da vaša izobraževalna organizacija očitno visoko kotira.

Trenutno sem najbolj zaposlena na področju nepremičnin. Posredujem za svoje stranke, lotevam se zahtevnih poslov, udeležujem se javnih dražb v Sloveniji in na Hrvaškem, poleg študija pa se včasih uspem udeležiti kakšnega seminarja, ki mi prinese nova znanja in poglede.

Kot vsi tudi jaz doživljam vzpone in padce. Moja življenjska in poslovna strategija je reševanje problemov, nikoli jih ne pometem pod preprogo. Vedno jih poskušam rešiti takoj in nikoli ne dajem vtisa, da sem vredna več kot kdor koli drug. Takšen odnos imam tudi do strank. Zame so pomembne vse: tiste, ki pridejo samo po nasvet, pa tudi ostale, ki mi dajejo posel in posledično tudi zaslužek.

Za zaključek: srečna sem. Tako zasebno kot tudi poslovno.

Avtor: Maja Zalokar

Dobimo se na družbenih omrežjih