Kontakt

1. Osebni pristop

Slogan šole B&B je »Šola, kjer udeležence in študente poznamo tako po imenih kot po obrazih«. Ta slogan uresničujemo vsak dan. Trudimo se, da vse naše udeležence izobraževanja odraslih spoznamo osebno in jim na podlagi tega med šolanjem pomagamo zaključiti študij in pridobiti izobrazbo.

2. Osebni izobraževalni načrt

Na podlagi osebnega pristopa v sodelovanju z vsakim udeležencem posebej pripravimo tudi osebni izobraževalni načrt. V njem glede na posameznikove zmožnosti in potrebe opredelimo časovni potek šolanja in okvirni datum zaključka. Med šolanjem spremljamo posameznikov napredek in dosežene vmesne cilje. Ob morebitnih neuspehih oziroma nedoseganju zastavljenih ciljev udeleženca povabimo na pogovor, kjer odkrivamo razloge za to, mu pomagamo rešiti težave ter po potrebi prilagodimo njegov izobraževalni načrt.

3. Kakovostni, strokovni predavatelji, ki iščejo znanje

Večina naših predavateljev prihaja iz gospodarstva, kjer so vsakodnevno v stiku s stroko, o kateri predavajo. To je eno od zagotovil za kakovostno izobraževanje, saj na predavanjih udeležence seznanjajo z aktualnimi novostmi, ki jih lahko potem prenesejo neposredno v podjetje, kjer so zaposleni. Za ohranjanje kakovostnih in strokovnih predavanj poskrbimo tudi s pomočjo anket, kjer naši udeleženci lahko izrazijo svoje mnenje o predavateljih in njihovem podajanju snovi. Če je mnenje slabše oziroma če udeleženci podajo pomisleke, se s predavateljem o tem pogovorimo in rešimo težavo. Predvsem pa naši predavatelji pri udeležencih iščejo znanje in ne neznanja.

4. 98-odstotni uspeh na poklicni maturi

O kakovostnem izobraževanju na srednji poklicni in strokovni šoli B&B sama zase govori tudi statistika, saj je uspeh naših udeležencev, ki prvič pristopijo k opravljanju poklicne mature, 98 %.

5. Najnižja šolnina

Da kakovost ne pomeni vedno tudi visoke cene, pove višina šolnine, ki je, glede na to, kaj vse za ta denar dobite, najnižja med primerljivimi šolami in programi. V šolnino so všteta vsa predavanja, vsa literatura, trikratna možnost opravljanja enega izpita in članstvo v naši strokovni knjižnici B&B.

6. Najhitrejša pot do izobrazbe

Na podlagi osebnega izobraževalnega načrta ter prilagodljivosti naše šole vsakemu posamezniku omogočimo opravljanje obveznosti glede na njegove želje. Udeležencem, ki se odločijo, da bodo napredovali hitreje od ostalih sošolcev, omogočamo opravljanje obveznosti izven redno predvidenih rokov, zato je lahko pot do izobrazbe kratka in hitra, kljub temu pa pri tem ne trpi kakovost pridobljenega oziroma usvojenega znanja.

7. Andragoški pristop

Veliko udeležencev, ki se odločijo za izobraževanje ob delu oziroma za izobraževanje odraslih, ima na izobraževanje v redni šoli ali na fakulteti slabe spomine in se z grenkim priokusom ponovno vpišejo v šolo. Zaposleni na šoli B&B želimo, da bi udeleženci z veseljem hodili na predavanja ter bili uspešni pri opravljanju izpitov, predvsem pa se z veseljem spominjali šolskih in študijskih dni iz šole B&B. To dosegamo, tako da udeležence obravnavamo kot odrasle z različnimi življenjskimi izkušnjami in zgodovino ter kot enakovredne sogovornike v pogovoru.

8. Upoštevanje predznanja

Naši predavatelji sproti, na predavanjih, preverjajo predznanje udeležencev o določeni temi in na podlagi tega predavanja prilagajajo različnim skupinam. Če se zgodi, da so v skupini udeleženci, ki težje sledijo predavanjem, zanje organiziramo dodatne individualne konzultacije s predavateljem.

9. Interaktivna predavanja

Oblika predavanj na šoli B&B ni nikoli samo taka, da predavatelj piše na tablo ali celo samo sedi za katedrom in razlaga oziroma govori, udeleženci pa le zapisujejo podano snov, brez možnosti vprašanj ali podajanja svojih mnenj. Pri nas so predavanja zelo interaktivna, saj vseskozi poteka dialog med predavateljem in udeleženci.

10. E-učilnice

Vsi naši predavatelji pripravijo interno gradivo za vsak predmet, zato naši udeleženci nimajo dodatnih stroškov s kupovanjem literature oziroma ne izgubljajo časa z iskanjem te po knjižnicah ali na internetu. Poleg osnovne literature, ki jo vsak udeleženec prejme v fizični obliki na predavanjih, pa dodatno literaturo, navodila, izpitna vprašanja ali zanimive članke ter internetne povezave objavijo v e-učilnicah, to je virtualni prostor, kjer udeleženci dostopajo do vse literature, kjer lahko predavateljem postavijo dodatna vprašanja, ki se jim postavljajo med učenjem, poklepetajo s sošolci o določeni temi, jih prosijo za nasvet ali le spodbudno besedo, ko čutijo, da izgubljajo zanos za učenje.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.