Kontakt

Pridobitev in podaljšanje kode 95

Pridobitev temeljne kvalifikacije (kode 95)

Primanjkljaj poklicnih voznikov tako pri nas kot v Evropi je vse večji in predstavlja resno grožnjo pri zagotavljanju nemotenih oskrbovalnih verig v  prihodnosti. Rešitev iščemo v zaposlovanju tujcev, pri čemer se vse bolj oziramo daleč preko evropskih meja, predvsem v Azijo.

Pri tem se podjetja soočate s številnimi vprašanji o postopkih usposabljanja in izpolnjevanja zakonskih predpisov za poklicne voznike. 

V B&B izobraževalnem centru smo že od leta 2009 pooblaščeni za usposabljanje poklicnih voznikov za pridobitev temeljne kvalifikacije in za redna usposabljanja za podaljševanje kode 95. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in sodelovanja z vrhunskimi strokovnjaki s tega področja vam bomo odgovorili na konkretna vprašanja, povezana s pridobitvijo temeljne kvalifikacije, s katerimi se srečujete v vašem podjetju. 

Pridobitev kode 95 izvajamo tudi za tujce. 

Podaljšanje kode 95 (redno usposabljanje)

Redno usposabljanje je obvezno za vse poklicne voznike, ki opravljajo javne prevoze potnikov in ki opravljajo javne prevoze blaga z vozili nad 3,500 kg. Opraviti ga morajo vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur. Usposabljanje po predpisanem programu za podaljšanje kode 95 morajo opraviti pred iztekom veljavnosti spričevala, ki potrjuje redno usposabljanje.

Podprite vaše voznike in jih napotite k nam. Za večje skupine na vašo željo organiziramo usposabljanje tudi v prostorih vašega podjetja. 

Pošljite nam povpraševanje in pripravili vam bomo individualno ponudbo.

Informacije in prijava

Urška Kerec

Urška Kerec

Organizatorka usposabljanj

urska.kerec@bb.si 051 667 756
Klemen Sušnik

Klemen Sušnik

Organizator usposabljanj

klemen.susnik@bb.si 041 704 497
5 napotkov za varno vožnjo v megli