Kontakt

Izredni študij postaja vedno bolj priljubljen. Zaradi možnosti usklajevanja izobraževanja z drugimi obveznostmi se zanj odločajo predvsem tisti, ki jim zaradi natrpanega vsakdana primanjkuje časa za pridobivanje novih znanj in kompetenc. Preveri, kakšne so njegove prednosti in kako lahko tudi tebi pomaga do cvetoče kariere.

Izredni študij

Izredni študij prinaša številne prednosti

»Izobrazba je najmočnejše orožje, s katerim lahko spremeniš svet,« je nekoč dejal Nelson Mandela, eden največjih borcev za svobodo. Izobraževanje je okno v svet prihodnosti, ki tako za posameznika kot za družbo prinaša številne koristi. Raziskave kažejo, da ljudje, ki imajo višjo stopnjo izobrazbe, lažje najdejo in ohranijo zaposlitev, se naučijo novih spretnosti in zaslužijo več v primerjavi z ljudmi z nižjo stopnjo izobrazbe[1].

Mnogi ob besedi izobraževanje najprej pomislijo na osnovno ali srednjo šolo, vendar pa se učimo celo življenje. Izredni študij je primeren za vse, ki bi radi razširili svoja obzorja in postali konkurenčni na trgu dela, saj prinaša številne prednosti.

Prilagodljivost

Ob vedno hitrejšem tempu življenja si pogosto težko utrgamo nekaj časa zase, zato marsikdo niti ne pomisli, da je študij ob številnih službenih in družinskih obveznostih izvedljiv. Ena glavnih prednosti izrednega študija je časovna fleksibilnost, ki – za razliko od rednega študija – študentom omogoča, da se učijo v svojem tempu. Počasnejši tempo je priročen predvsem za tiste, ki že dolgo niso sedeli v šolskih klopeh in se morajo znova privaditi na ritem izobraževanja.

Pomembna prednost izrednega študija je tudi sprotno opravljanje izpitov. Študenti običajno poslušajo po en predmet naenkrat, čemur takoj sledi izpit – tako se lahko popolnoma posvetiš obravnavanemu predmetu. V primeru, da izpita ne opraviš v prvem poizkusu, pa ti je vedno na voljo možnost ponovnega opravljanja. Če imaš veliko drugih obveznosti, se lahko s profesorji dogovoriš tudi za individualne izpitne roke in tako opravljaš obveznosti pri predmetu kadar ti najbolj odgovarja.

Karierni napredek

Na trgu dela se odvija večna bitka za najbolj kvalificirane delavce. Delodajalci vse bolj iščejo kadre, ki jim bodo pomagali pridobiti in ohraniti konkurenčno prednost, kar pa seveda ni mogoče brez ustreznega znanja. Nenehno nadgrajevanje znanja tako že dolgo ni več zgolj dobrodošlo, ampak je postalo nuja.

Z izrednim študijem lahko postaneš bolj dragocen za delodajalca in si povečaš možnosti za napredovanje. Številni delodajalci so zaposlenim pripravljeni plačati šolnino, saj se zavedajo, da je znanje najboljša naložba. Vsekakor se takšno možnost izplača izkoristiti, saj lahko brez dodatnih stroškov pridobiš nova znanja in kompetence, ki ti bodo koristile celo življenje.

Poslovno mreženje

Prepoznavnost na trgu dela je priporočljivo začeti graditi že v zgodnji fazi študija – pri tem pa ti lahko pomaga mreženje, ki lahko poveča tvoje zaposlitvene možnosti. Prek mreženja lahko pridobiš nova poznanstva v svoji panogi ali na kakšnem drugem področju ter si izmenjuješ ideje in informacije z drugimi. 

Izredni študij ti omogoča stik s predavatelji iz stroke, ki ti prenesejo vsa potrebna znanja, veščine in kompetence – pa tudi poznanstva. Na ta način lahko zgradiš močno poklicno mrežo in napreduješ v svoji karieri, ob vsem tem pa ohraniš svojo trenutno službo.

Osebna rast

Številni pozitivni učinki izrednega študija se kažejo tudi na osebni rasti, saj v posamezniku vzbudijo občutek uspeha in dosežka; še posebej pri tistih, ki so že v preteklosti že študirali, pa študija niso uspeli zaključiti. Z učenjem in usvajanjem novih veščin se razvijejo tudi nova zanimanja in dodatna motivacija. S tem, ko pobližje spoznaš določeno področje, hkrati ugotoviš tudi, katere so tvoje največje spretnosti, kar ti vlije dodatno samozavest in zaupanje v lastne sposobnosti.

Študiraj v B&B izobraževalnem centru

Združevanje kariere, študija in zasebnega življenja lahko predstavlja velik izziv, ki pa ga ni nemogoče rešiti. Ker se v B&B izobraževalnem centru zavedamo, da je študij ob delu in drugih obveznostih lahko naporen, način izobraževanja prilagodimo tvojim individualnim potrebam in urniku.

Poleg tega omogočamo tudi možnost študija od doma, s čimer lahko še dodatno prihraniš čas in se procesa učenja lotiš tako, kot ti najbolj ustreza. Ker udeležba na naših predavanjih ni obvezna, pa te morebitna odsotnost tudi ne stane letnika, kot se lahko zgodi v okviru rednega študija.

Vpiši se v enega od perspektivnih izobraževalnih programov

Na podlagi dolgoletnih izkušenj izobraževanja smo razvili unikaten model izvajanja študija. Primeren je tako za odrasle z veliko obveznostmi ter željo po novem znanju in napredovanju kot za mlade, ki želite združiti kariero in študij ter v življenju hitreje napredovati. Ob vpisu pridobiš tudi status študenta, kar pomeni, da imaš enake ugodnosti in pravice, kot študenti v rednem izobraževanju.

Izbiraš lahko med sedmimi izobraževalnimi programi, ki so prva stopnička na poti do uspešne kariere:

 

Ne veš, kateri program je najbolj primeren zate? Na podlagi tvojih želja in dosedanjih izkušenj brezplačno sestavimo predlog izobraževanja samo zate.

>> Izpolni brezplačni osebni izobraževalni načrt in samozavestneje pristopi k študiju!

 

[1] https://gpseducation.oecd.org/revieweducationpolicies/#!node=41761&filter=all

Dobimo se na družbenih omrežjih