Kontakt

Veliko odraslih v želji po novem znanju, nadgradnji ali spremembi kariere in boljši plači razmišlja o vpisu v izredni študij, vendar se zaradi pomanjkanja časa ali finančnih sredstev ne odloči zanj. Časovne in finančne omejitve so morda na prvi pogled videti kot nepremostljiva ovira, a s pravim pristopom in pomočjo na drugi strani jih je lahko premagati. Preveri, zakaj se ti izredni študij izplača in kako ti v B&B izobraževalnem centru pomagamo do želenega cilja.

Izredni študij je dolgoročna naložba v znanje

Razmere na trgu dela so danes precej drugačne kot so bile nekaj desetletij nazaj. Redki so tisti, ki so se v mladih letih izšolali za določen poklic in opravljajo enako delo vse življenje. Tehnološke in družbene spremembe, ki smo jim priča v zadnjih letih, namreč zaposlene v vseh panogah nenehno spodbujajo v dodatno izobraževanje in hočeš nočeš se moramo – če želimo biti v koraku s časom in (p)ostati konkurenčni na trgu dela – tem trendom prilagoditi.

Izredni študij je ena najboljših naložb v prihodnost, saj s tem vlagaš vase oziroma v svoje znanje. In če vlagaš vase, se ti ta investicija hitro povrne. Pridobiš namreč ne le nove veščine in izkušnje s področja določenega poklica, ampak tudi okrepiš samozavest, zaradi česar bolj učinkovito delaš in hitreje napreduješ tudi na drugih področjih svojega življenja.

Izredni študij

»Kaj pa, če nimam dovolj časa?«

Odločitev za študij takoj po končani srednji šoli je precej lažja, saj so mladi v tem obdobju že leta vpeti v izobraževalni proces, hkrati pa imajo na voljo več časa. Zato ne preseneča dejstvo, da si tisti, ki ste že zaposleni ter imate družino in druge obveznosti, kljub ambicijam in motivaciji ne upate storiti koraka naprej in se vrniti v šolske klopi. Vendar pa je izredni študij prilagojen ravno osebam, ki jim primanjkuje prostega časa, saj gre za svojstven pristop k izobrazbi, ki ponuja možnost organizacije izobraževanja na podlagi tvojega časa in interesov.

Izredni študij pozitivno vpliva na karierni in osebni razvoj

Vsak izredni študent se lahko izobražuje ob redni zaposlitvi, pri čemer študij ne moti delovnih procesov in je hkrati lažje združljiv s tvojim urnikom. Pridobljena znanja, ki jih omogoča možnost izrednega izobraževanja, vplivajo na uspešnost na delovnem mestu, krepijo duha in te podpirajo pri bolj suverenem in dinamičnem opravljanju nalog. Pogosto izboljšajo tudi motiviranost na delovnemu mestu ter povečajo možnosti za nadaljnji karierni in osebni razvoj. O praktičnosti izrednega študija pa priča tudi dejstvo, da se zanj odloči skoraj četrtina Slovencev (vir: SURS).

Več znaš, več veljaš

Dodatno izobraževanje, usvajanje novih veščin in nove izkušnje, ki jih pridobiš z izrednim študijem, ti pomagajo do bolj kakovostnega načina življenja ter ti prinesejo še več možnosti za razvoj. Z novo pridobljenim znanjem pa lahko razpolagaš kot z učinkovitim orodjem, ki ti pomaga do želenega življenjskega napredka.

Kaj pridobiš s šolanjem v visoki ali višji šoli B&B?

Če tudi tebe mučijo zgoraj omenjeni pomisleki, si na pravem mestu. V B&B izobraževalnem centru namreč študij prilagodimo vsakemu posamezniku, ki zaradi številnih obveznosti težko najde čas zanj. Pri nas študenti niso le številke, saj imamo posluh za vsakega posebej in si prizadevamo, da vsakogar pripeljemo do uspešnega zaključka študija. Da se lahko študenti v kar največji meri posvetijo študiju – ostale skrbi pa dajo na stran – se ti želimo približati tudi tako, da omogočamo obročno plačilo šolnine.

Še vedno oklevaš? Izkoristi priložnost in pridobi brezplačni osebni izobraževalni načrt. Naša ekipa izkušenih strokovnjakov na področju svetovanja in izobraževanja odraslih na podlagi informacij, ki nam jih zaupaš, sestavi brezplačni predlog izobraževanja samo zate. Investiraj v svoj boljši jutri še danes!

 

Viri:

SURS. Dostopno prek: https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/9537

Oznake: diploma izobraževanje odraslih izredni študij
Dobimo se na družbenih omrežjih