Kontakt

Kar nekaj bodočih študentov se obrne na naše svetovalke in svetovalce še pred začetkom študijskega leta. Zanima jih, kako je študirati kot odrasel in prepričani so, da gre lažje, ko si »mlajši«. Nekateri odkrito povedo, da jih je strah.

Česa jih je strah?

Strah jih je vrnitve v šolske klopi po dolgem času.
Strah jih je, ali bodo zmogli usklajevati številne obveznosti.
Strah jih je neuspeha.

Verjamem, da je poleg teh, ki se na nas obrnejo, zagotovo kdo še bolj sramežljiv, odgovor pa ga zanima. Morda gre le za neprijeten občutek ali pa je to celo razlog, da se kdo za študij sploh ne odloči.

Trdno verjamem, da je odraslim lažje študirati. Gre za 3 ključne dejavnike:

1. Motiv

Ko smo hodili v šolo mlajši, dostikrat nismo niti vedeli, čemu. Tako so odločili starši. Njihovi so bili tudi odgovori na naša vprašanja. Druge izbire ni bilo. Mnogim so celo program šole izbrali starši.

Odrasli se po drugi strani samostojno odločimo za šolanje. Imamo lastno željo. Izbrali smo določeno pot. Poznamo torej razlog. Zato smo se pripravljeni bolj potruditi in biti pri tem vztrajni. In ni nam nerodno zaprositi za pomoč, ko jo potrebujemo.

2. Povezovanje teorije s prakso

Za zelo mladega človeka so vsebine, ki se jih učijo v šoli, pogosto povsem nove (prav dobro se spominjam svojega prvega srečanja z besedo "dobavnica"). Za odraslega z nekaj izkušnjami na trgu dela je velik del teh vsebin že znan. Poleg tega nove vsebine takoj povezujemo z nalogami na delovnem

mestu (trenutnem ali s preteklimi). To pomeni, da jih osmišljamo že v procesu spoznavanja. Brez delovnih izkušenj je to veliko težje.

3. Izoblikovana osebnost

Kljub številnim obveznostim, ki jih imamo odrasli, ki se izobražujemo, je to neprimerljivo z obdobjem pubertete in tegobami tega obdobja. Odraščanje in s tem povezano spreminjanja telesa. Uh ... še dobro, da je mimo. Dokazano.

Odrasli vemo, kaj od izobraževanja želimo. Ne le ocene. Želimo uporabno znanje in sposobnost reševanja izzivov. Zahtevamo odgovore na svoja vprašanja. Ne želimo več le opraviti izpita, temveč pridobiti znanje. Nekaterim izrazito ustreza možnost študija od doma.

Ko vidim zadovoljne diplomante, ko zapuščajo hišo po uspešnem zagovoru, vem, da delamo več kot odlično. Ko se ob zaključku študija poslavljamo, v rokah držijo listino, ki dokazuje strokovno znanje. A moj pogled se vedno ustavi drugje ... na tistem nasmehu, ki odraža ponos in srečo.

Odločitev za vrnitev v šolske klopi ali le nadaljevanje študija je pogosto zaradi zrelejšega razmišljanja res pospremljena z nekaj dvoma ali celo strahu. Naj vam povem, da sta povsem odveč. Študij na šoli BB je prilagojen odraslim. Ob podpori svetovalnega in kariernega centra ter individualnega svetovanja ne boste sami. Vabljeni, da se dogovorite za svoj termin svetovanja.

Pišite nam na referat@bb.si ali nas pokličite na 04 280 83 04.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.