Kontakt

Izobraževanje je samoumevno

Odrasli smo aktivno vključeni v izobraževanje, lažje si predstavljamo procese in njihovo delovanje v delovnih sistemih. Učenje jemljemo kot samoumevno, ker vemo, da nam bo »še prav prišlo« na delovnem mestu ali pa doma. Sami se odločamo – študiramo tako in takrat, ko utegnemo, in na način, ki nam najbolj ustreza, saj imamo z odločanjem življenjske izkušnje. Imamo svobodo učenja. Bolje razumemo, kaj je prioriteta, torej kaj je pomembno, in zakaj je tako.

Smo ciljno naravnani

Odrasli smo ciljno naravnani, zelo jasno nam je, zakaj sedimo v klopi in vneto zapisujemo aktualne informacije, ki jih podaja predavatelj – strokovnjak področja. Jasno nam je, da jih bomo lahko že jutri uporabili v svojem delovnem okolju. Smo zahtevni poslušalci, od strokovnjakov pričakujemo takojšne in jasne odgovore – kar je tudi za posredovalca informacij precej zahtevno – vedno mora biti opremljen z najnovejšimi, aktualnimi podatki.

Smo zahtevni poslušalci

Smo bolj izkušeni poslušalci, torej seveda tudi zahtevnejši – informacije in podatki, ki se jih bomo naučili, morajo prinašati takojšnje rezultate. Zelo pomembno je, da bodo naše pridobljene spretnosti točno tiste, ki jih potrebujemo pri delu. Aktualni trg dela in delodajalci jih zahtevajo.

Vemo kako bomo uporabili pridobljeno znanje

Rezultat izobraževanja - nove informacije in znanje, se prepleta z našimi cilji – točno vemo, kam bomo umestili pridobljeno znanje. Smo visoko motivirani, da je takih referenc čim več – torej bomo strokovno zelo prilagodljivi na delovnem mestu.

Razumemo.

Lažje razumemo teoretične koncepte – torej vemo, da so nastali na neki predhodni raziskavi. Pridobljeno znanje in izkušnje torej lahko vodijo v neke nove teoretične podlage. Ko študiramo kot odrasli, se vse vrti okoli praktičnosti – predavatelji, ki prihajajo s strokovnih področij, predstavljajo praktične primere – tako nam je jasno, kako stvari funkcionirajo v resničnem življenju.

V procesu izobraževanja odraslih se učimo vsi, udeleženci in predavatelji, oboji imamo veliko izkušenj – čar vsega so preplet informacij, aktivno medsebojno povezovanje, spodbujanje in dopolnjevanje.

Odrasli se zavedamo pomena aktualnega znanja in vseživljenjskega učenja. Opremljeni z vsemi potrebnimi znanji se učimo spoprijemati z današnjimi in prihodnjimi izzivi, saj bomo dlje ostajali v delovnih procesih.

Z neprestanim učenjem pomagamo spreminjati procese, življenje in družbo.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.