Kontakt

Beseda Erasmus me od nekdaj asociira na potovanje, študij v tujini, novo okolje, nova prijateljstva,… ob njej pa občutim tudi malce grenkobe. V študentskih letih je bila ena izmed mojih želja vključitev v študijsko izmenjavo, vendar globoko v sebi nisem bil dovolj odločen. Študijska leta so tekla in še sam se nisem povsem dobro zavedal, kdaj sem le ta zapustil. Z njimi je odšla tudi priložnost za Erasmus mobilnost. Kar malce poražen sem sprejel to dejstvo. Po zaključku študija se mi je ponudila redna zaposlitev, z njo pa je prišlo kup drugih obveznosti. V meni pa je želja še vedno tlela. In kjer je želja dovolj močna, se prej ali slej pojavi tudi pot. Po skoraj desetih letih od zaključka študija, mi je trenutna zaposlitev v okviru podjetja B&B ponudila drugo priložnost za vključitev v mobilnosti. Sicer v malce drugačni obliki, vendar vseeno, priložnosti nisem smel izpustiti.

Pred dobrimi tremi leti je vodstvo šole sprejelo ukrepe za modernizacijo študijskega procesa. Ena izmed ključnih usmeritev je bila internacionalizacija študija, z namenom, slediti novim trendom na področju izobraževanja. Kot velik osebni izziv sem takrat prevzel vodenje projekta. Skupaj z vodstvom smo pripravili strategijo in si kot prvo zadali cilj, da pridobimo Erasmus listino. To nam je na razpisu tudi uspelo, na kar sem zelo ponosen. Resno delo pa se je takrat zame šele začelo.

Od nekdaj sem rad potoval in spoznaval nove ljudi, vendar je sklepanje poslovnih vezi s tujimi partnerji je neka povsem druga izkušnja. Za prvo mobilnost sem zato želel, da je usmerjena v pridobivanje novih kompetenc. Na podlagi notranjega razpisa sem bil izbran in odšel na jezikovno usposabljanje v tujino. Poleg napredka na jezikovnem področju sem z mobilnostjo pridobil občutek za delo v mednarodnem okolju. Danes, ko imam pred očmi nekoliko širšo sliko lahko potrdim, da je imela prva mobilnost izjemen vpliv na moje osebnostne lastnosti. Presegel sem določene notranja prepreke, katerih se sprva nisem zavedal.

Moje nadaljnje aktivnosti so bile usmerjene v iskanje partnerskih institucij s katerimi bi podpisali sporazum o sodelovanju. Kot priložnost za »mreženje« sem prepoznal udeležbo na »staff weeku«, ki je potekal pod okriljem Corvinus University of Budapest. Namen dogodka je bil izmenjava dobrih praks na področju mednarodnega sodelovanja. Vzporedno je potekalo usposabljanje na temo "Intercultural awareness and sensitivity". Prisotnih je bilo 24 različnih udeležencev iz EU in Turčije. Pred odhodom na "staff week" sem si zadal jasen cilj, da pridobim vsaj enega potencialnega partnerja, s katerim bi kot institucija podpisali medinstitucionalni sporazum o sodelovanju.

S samim končnim rezultatom mobilnosti sem bil izjemno zadovoljen. Samozavestno sem izvedel predstavitev šole in se suvereno pogovarjal z vsemi potencialnimi partnerji. Z večino udeležencev sem si izmenjal vizitke in kasneje vzpostavil stik. Z univerzo iz Turčije, Harran University, pa smo z Visokošolskim zavodom za trajnostni razvoj podpisali medinstitucionalni sporazum o sodelovanju. Slednji predstavlja podlago za izmenjavo študentov in predavateljev.

V dveh letih sem s pomočjo Erasmus mobilnosti naredil velik karierni napredek. Pridobil sem mednarodne izkušnje, ki vplivajo na moj osebnostni razvoj. Verjamem in vem, da bodo z znanjem in vztrajnostjo, prišli še boljši rezultati na mojem delovnem področju, kar je tudi osnovni cilj vseh mobilnosti. Izzivov je ogromno, le ti pa me izjemno veselijo in motivirajo.  Poleg izpopolnjevanja sebe, z delom gradimo boljše pogoje za študente, kar vpliva na kakovost študija.

Erasmus mobilnost je izkušnja, ki se človeka dotakne in ga zaznamuje. Vsem jo toplo priporočam, posebno študentom. Izkoristite dano priložnost v okviru Višje strokovne šole B&B ali Visokošolskega zavoda za trajnostni razvoj. Vabim vas, da si preberete razpis in oddate svojo prijavnico. Povabil vas bom na razgovor in vam predstavil potek mobilnosti.

In za konec ne pozabite, v življenju izpustite tisto, čemur se sami odrečete. Naj dodam, ne odrecite se stvarem zaradi strahu pred neznanim.

Just do IT. :)

Dobimo se na družbenih omrežjih
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.