Kontakt

Vsak študent se v času študija sreča z dilemo: učiti se ali prepisovati. Vzrokov za to je več. Največkrat je krivo pomanjkanje časa, ki bi ga potreboval za pomnjenje in razumevanje snovi. Priznam, tudi sama sem bila večkrat na tem, da sem šla raje na kavo, kot da bi se doma učila. Drugi razlog je vsebina snovi, zanimivost predmeta. Če te ne zanima, nimaš veselja študirati. Cilj je zgolj opraviti izpit in vložiti čim manj truda, ocena ni pomembna, pojavi se želja po goljufanju. Kot študentka, predvsem pa kot izvajalka nadzora (paznica) na izpitih sem zaznala naslednje.

1. "Plonkceglc"

Staromodno prepisovanje iz plonkceglca (švinglca) je še vedno in. Dobra stran tega načina prepisovanja je, da z lastnim izdelkom pridobiš ogromno znanja. V veliki večini je problem le, da je s pripravo precej dela. Snov moraš prepisati, pomanjšati na berljivo velikost in natisniti. Velika verjetnost je, da si ujet. Človeško je, da postaneš živčen in vseskozi spremljaš profesorjeve gibe, s čimer pač opozoriš nase in pritegneš pozornost. Prav tako postane nemiren tudi sosed. Res pa je, da se ob pripravi pripomočkov veliko naučiš in plonkcev praktično ne potrebuješ.

2. Mobilni telefon

Časi so taki, da praktično ne gremo nikamor več brez njega. Tudi na izpitih so se začeli množično pojavljati. Razvoj tehnologije je naredil svoje in mobilni telefoni so postali praktično računalniki. Tako lahko študent naloži snov že na mobilni telefon in prepisuje od tam. Prav tako si z njim lahko pomaga tako, da med časom, ko predavatelj deli izpite, tega fotografira in pošlje prijatelju. Ta ga reši s pomočjo zapiskov, jih fotografira in pošlje rezultate nazaj.

3. Pametni kalkulator

Plonkanje s pomočjo pametnega kalkulatorja je idealno pri predmetih, kjer so ti pripomočki na izpitu obvezni. Snov si enostavno shraniš na spominsko kartico.

4. Različni pripomočki

Na trgu se dandanes dobi tudi kup pripomočkov s katerimi si lahko pomagamo: slušalke, posebej prirejeni kemični svinčniki, plonk ure in podobno.

 

In zakaj študenti šole B&B ne prepisujejo?

Predvsem zato, ker so se zavestno odločili, da bodo študirali na izrednem študiju, ki so ga plačali. V njihovem interesu je, da opravijo izpit čim prej, s čim boljšo oceno ter čim več znanja. Prav tako si študent, ki je ujet med prepisovanjem, zapravi ugled in pokvari odnos, ki ga je med študijem gradil, tako s profesorjem kot tudi s sošolci.

In ne nazadnje – kako boš napisal in zagovarjal diplomsko nalogo, če ne znaš študirati?

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.