Kontakt

Nekoč, v tistih lepih časih pred koronsko kalvarijo sem sedela na kavču pri frizerju in čakala svojo usodo. Gospa, naročena pred mano, je še vedno sedela na vročem stolu in neprestano nekaj govorila. Ker je med sušenjem las nisem več slišala, sem vzela v roke rumeni tisk in začela brati. Ko je sušilec utihnil, me je pritegnilo, ko je rekla, »zdaj sem se pa res odločila. Že vse življenje delam v računovodstvu. Dosegla sem že veliko. Odprla sem svoje podjetje, ki je uspešno, imam moža in dva otroka, z možem imava vsak svoj avto, vsako leto gremo poleti na počitnice in še vmes na kakšno potovanje, prepotovala sem veliko sveta, denarja imamo dovolj. Zdaj je čas, da poskusim še kaj drugega, kaj novega, nekaj česar še nikoli v življenju nisem delala in začnem znova«.

Na pogled zelo urejena gospa srednjih let, me je s to izjavo čisto prevzela. Saj res, zakaj pa ne. Še isti trenutek sem se spomnila tistega, saj veste, »svet pripada pogumnim«. Gospa se je odločila, da bo zaprla svoje podjetje in se prekvalificirala v zobno asistentko. To je bil trenutek, ko mi je spodnja čeljust padla skoraj na kolena. Prosim?

Zakaj pa ne?

Kdo nam je vsadil v glavo idejo, da se izsšolamo za neko področje za vse življenje in potem to »drgnemo« do upokojitve in šele takrat začnemo delati drugačne stvari. Zakaj jih ne bi začeli že prej in poleg tega še zaslužili?

Vrnemo se v šolske klopi, spoznamo nove ljudi, se z njimi povežemo in stkemo nove prijateljske vezi. Izredni študij ima mnoge prednosti. Takrat že imamo izoblikovano idejo o življenju in o tem kaj si želimo, kaj nam je všeč. Med seboj se povezujemo drugače, ker vemo kaj hočemo. Na predavanja ne hodimo zato, ker moramo, ampak zato, ker se želimo naučiti nekaj novega. Tukaj nas nihče več ne sili v študij, nihče ne preverja ali sedimo v predavalnici ali ne. Nihče ne vodi dnevnika prisotnosti.

To je samo tvoj trenutek, stran od službe, družinskih zadev, mame, ki sem ji obljubila, da jo peljem po nakupih … Tukaj kar naenkrat nisem več mama, žena, sestra, teta, organizatorka, svakinja … Ne, tukaj sem spet jaz. Jaz, kot v tistih časih, ko sem še študirala in mi je ležal cel svet pred nogami.

Spet lahko obrnem list v svoji knjigi življenja in začnem pisati novo poglavje.

Šele zdaj gre zares! Vpisala sem se na izredni študij. Zdaj sem izredna študentka. Dobesedno in v prenesenem pomenu.

Avtor: Saša Plaznik

Oznake: BB Izobraževanje
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.