Kontakt

Kar nekaj nas je voznikov »prikoličarjev«. Tako imenujem voznike osebnih vozil, ki občasno ali tudi dnevno z vozili vlečemo prikolice: lahke priklopnike (to so tisti, katerih največja dovoljena masa ne presega 750 kg) ali druge, težje priklopnike za prevoz avta, večjega čolna, konja ali prikolice za kampiranje.

Sam v šoli vožnje poučujem vožnjo osebnega vozila s priklopnikom, kategorija BE ali koda 96, in ugotavljam, da ima večina voznikov, ki z vozilom vleče prikolico, težavo z razumevanjem prometnih znakov, ki prepovedujejo vožnjo takih vozil, zato se mirno vozijo po cestah, kjer je to prepovedano.

Naj vam pomagam privarčevati nekaj denarja na račun globe. Znaki za prepovedi, ki se nanašajo na osebna vozila s priklopniki so prikazani v nadaljevanju.

Prepovedan promet za motorna vozila s priklopnim vozilom

Prometni znak prepoveduje vožnjo vozil s priklopnim vozilom. Dovoljen je promet vozil, ki vlečejo lahki priklopnik ali bivalni priklopnik (prikolico za kampiranje).

Prepovedan promet za motorna vozila s priklopnim vozilom

Prometni znak prepoveduje vožnjo vseh motornih vozil, ki vlečejo priklopno vozilo, ne glede na to, kakšen je priklopnik.

Prepovedan promet za tovorna vozila ali skupine vozil

Prometni znak prepoveduje promet – vožnjo vseh tovornih vozil (vozil, ki so vpisana kot tovorna vozila, tudi tovornih kombijev, pickupov ipd.) in skupin vozil, kar pa po definiciji pomeni »med seboj povezana skupino najmanj enega vlečnega in najmanj enega priklopnega vozila, ki so v cestnem prometu udeležena kot celota«, torej avto in priklopnik tvorita skupino vozil. Pomen tega prometnega znaka je bil dopolnjen z uveljavitvijo novega pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi, ki se uporablja od junija 2016.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.