Kontakt

Imam končano srednjo šolo, večkotdvajseti rojstni dan je že za mano. Sem zaposlen, razmišljam, sem dinamičen in kritičen do poslovnega okolja. Vem, da se da mnogo stvari v okolju, kjer delam, izboljšati.

Nova industrijska revolucija

prinaša spremembe predvsem na področju informacijskih platform, ki so povezane z oskrbo: Uber, Airbnb, plačevanje položnic in nakupovanje preko spleta, iskanje poceni letalskih kart ... v proizvodnji pa s potekom blagovnih tokov pred in med proizvodnjo in na poti do končnega porabnika.

Kje se vidim v sistemih oskrbnih verig, ki so si jih skorajda prisvojili informatiki?

Pozabljamo, da je bledolični računalničar, z očali in v kratkih hlačah izdelal odlično aplikacijo na podlagi znanj in izkušenj oseb, ki poznajo logistične procese. Pozabljamo, da mora nad izvajanjem teh procesov in nad njihovimi izboljšavami bdeti strokovnjak.

Ne samo, kako organizirati logistiko hrane od semena do trgovine, kako napolniti bankomate, kako regulirati proizvodnjo, promet in zdravstveno oskrbo ter strežbo v restavraciji. Za vsakim premikom oseb, blaga ali informacij stoji logistika, ki se danes srečuje z informatiki pri optimiziranju oskrbnih verig.

Logisti smo vsi.

Tudi mama, ki skrbi za poln hladilnik in oprano perilo ter ata, ki skrbi, da so na avtu zimske pnevmatike in je avto vedno opran in veljavno registriran, pa »kelnarca« v lokalnem bifeju, ki vedno ve iz katere police vzeti to ali ono pijačo in frizerka, ki naroča šampone in svoje stranke.

Logistika in sistem oskrbnih verig sta več, kot prevoz oseb ali materialnih dobrin.

V globalnem svetu je logistika domena strokovnjakov, ki poznajo gibanje človeških in materialnih tokov. Ki vedo, kako poteka oskrba od izvora do cilja.

Zato je v dobi novega informacijskega pristopa k oskrbnim verigam vse bolj potreben strokovnjak, ki:

  • vsakodnevno uporablja računalnik,
  • se lahko sporazumeva v tujem jeziku,
  • je zgovoren in pozitivno naravnan,
  • se rad uči in spoznava nove ljudi.
     

Zaposljivost logistov

Sodobna družba bo v organiziranje, izvajanje in spremljanje logističnih tokov vključevala vse več zaposlenih oseb s širokim naborom znanj, zlasti inženirjev s področja logistike. Po podatkih Zavoda za zaposlovanje Slovenije marca 2017 je inženir logistike zelo iskan in zaposljiv poklic. Veliko povpraševanja je za disponente oziroma organizatorje mednarodnih prevozov. Trenutno je v Sloveniji razpisanih vsaj 200 prostih mest, ki ustrezajo profilu iskalca zaposlitve z izobrazbo inženir logistike. V tujini je poklic še bolj iskan in cenjen, vendar tudi ti trendi prihajajo v Slovenijo z manjšo zamudo, zato je ZDAJ pravi čas za študij logistike.

Bodi del napredka, študiraj logistiko in bodočnost je tvoja.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.